Karin Zakrisson musiker och Anna-Lena Hyson, diakon.
Foto: Madelene Perpåls

Kyrkan på serviceboende

Minnenas kör, en påfyllning av energi och glädje i vardagen för de boende på Furugården. Hjälp att komma ut på promenad i friska luften. Här görs mycket mer än vad som syns.

Minnenas kör 

Att vi mår bra av sång är genom forskning bevisat. Det händer olika positiva saker i kroppen när vi sjunger, som till exempel att andningsmuskulaturen tränas, syresättningen av blodet samt lungkapaciteten ökar. Sången är också en brobryggare, framförallt då man drabbats av kognitiv svikt. Vi träffas varannan torsdag i Furugårdens restaurang för att sjunga och uppleva musikens stärkande kraft tillsammans i Minnenas kör. Boende från alla avdelningar och medföljande personal är välkomna.
Ansvariga ledare: Karin Zakrisson och Anna-Lena Hyson
Furugården, Valbo

Välkommen att fira gudstjänst på eftermiddagen i Valbo

Andra söndagen i månaden är det gudstjänst klockan 14.00 i Furugårdens restaurang. En enklare gudstjänst med mycket musik. Målgruppen är boende på Furugården samt boende i närområdet. Vid varje tillfälle fortsätter vi gemenskapen kring fikabordet.
Ansvariga ledare: Anna-Lena Hyson och Karin Zakrisson.

Gudstjänster på serviceboendet Ängslyckan firas på förmiddagen i Hedesunda

Gudstjänsterna firas söndagar klockan 10.30. Kontakta: Maria Stjerndorff, präst 026-355 29 för datum när gudstjänsterna firas.

En promenad ute i friska luften

Promenadgruppen, för dem som bor på Ängslyckan i Hedesunda men även andra får gärna gå med. Vi utgår från Ängslyckan klockan 10.00 varje tisdag, inställt vid oväder. 
Hälsningar Eleonor, Kerstin och volontärer.