Foto: Mona Davidsson

Nystart för kören med ny kantor

Nyhet Publicerad

Han gillar Bach, spelar piano, orgel, gitarr och dragspel. Nu är Stefan Ljungberg kantor i Kärlekens kyrka. Och redan 26 september startar Kärlekens damkör igen.

Från uppväxten i Funäsdalen har musiken och jobbet tagit Stefan Ljungberg till en rad olika platser i Sverige. Och till Tyskland.
– De senaste två åren har jag jobbat i Södra Tysklands pastorat, som omfattar församlingarna Frankfurt och München, berättar han.
Tvåårsuppdraget inom SKUT, Svenska kyrkan i utlandet, var ett tillfälle att prova på något annorlunda. I Frankfurt bor cirka tusen svenskar, i München något färre.
– Det var jättespännande, berättar Stefan Ljungberg, som tillsammans med prästen gjorde i princip allt.
Bland annat arrangerades en årlig luciakonsert, där de hyrde in sig i en annan kyrka för att de 500 besökarna skulle få plats.
När det var dags att vända blicken mot Sverige igen, var jobbet som kantor i Kärlekens kyrka utannonserat. Stefan sökte och började jobba den 1 september.
– Jag ser fram emot att få jobba inom församlingen och trivs redan på Kärleken, säger han.
Förutom att spela skriver Stefan egen musik, och hoppas kunna fortsätta med det egna komponerandet. Även för hans fru och dotter står musiken i centrum – hustrun är sångerska och dottern har startat en 26-mannaorkester där hon skriver all musik.
– Genren är funk, klassiskt, filmmusik, beskriver Stefan som hoppas att det ska kunna bli någon konsert i Halmstad så småningom.
Men först på agendan står att dra igång Kärlekens damkör i höst. Den 26 september kl 19.00 är nya och gamla medlemmar välkomna!


Text: Mona Davidsson