Foto: Mona Davidsson

Rockigt slut på terminen

Nyhet Publicerad

Två musiker med tillsammans åttiofem år av rutin. Ett knippe sånger från 1950-tal och framåt, sånger de flesta känner igen. Resultatet blir en nästan fullsatt kyrka och en härlig försommareftermiddag.

Tommy Lindgren och Kent Rubensson har femtio respektive trettiofem år av musicerande bakom sig. Sedan sju-åtta år jobbar de tillsammans och har mer än hundra spelningar per år. Artistnamnet är ”Elvis4ever” och på repertoaren står en hel del Presley-musik men också kända schlager- och dansbandslåtar.
Regniga natt, Release me och De sista ljuva åren är några exempel på det sistnämnda – men efter kaffepaus blir det Elvis för hela slanten, både i scenkostymer och ur högtalarna. Good luck charm, Johnny B Goode och förstås How great thou are (O, store Gud) är några exempel på låtar som får publiken att sjunga med.
Spelningen i Holms kyrka blev en festlig avslutning på vårterminens ”Vi daglediga”.
– I höst återkommer ”Vi daglediga”, men då på torsdagar varannan vecka, berättar diakon Elisabet Kling.
Varannan torsdag välkomnas besökare till ”Torsdagsträffen” i Kärlekens kyrka. Aktiviteten ”Flitiga fingrar” fortsätter också efter sommaren.
Höstens program – liksom information om vad som händer i sommar – finns i kommande församlingsblad samt här på webben.

Före. Kent Rubensson och Tommy Lindgren är till vardags säljare respektive egen företagare. Foto: Mona Davidsson

Text: Mona Davidsson

Efter. Nu har Elvis-kostymerna kommit på – handsydda och ömt vårdade.”Elvis4ever” har över hundra spelningar om året, och är just nu fullbokade en bit in på nästa år. Foto: Mona Davidsson