Jill Nielsen har sitt kontor i kyrkoförvaltningens byggnad, intill S:t Nikolai. Men stor del av tiden tillbringar hon på de fyra förskolorna.
Foto: Mona Davidsson

Jill Nielsen ny förskolechef

Nyhet Publicerad

Den första gymnasiepraktiken på en förskola gav verkligen ingen mersmak. Men tjugo år senare har Jill Nielsen lång erfarenhet av förskolans värld – och är nu ny förskolechef i Halmstads församling.

– Jag fick rådet att gå barn- och fritidsprogrammet som ett första steg mot att bli polis, berättar Jill Nielsen. Det ansågs vara en bra bas för ett jobb där man möter många människor. Men efter praktiken på förskola tänkte jag ”aldrig detta”.

I stället blev det utbildning inom idrottspedagogik och till hälsokonsulent. Men att jobba med det som också var ett fritidsintresse höll inte i längden. Så det blev jobb inom barnomsorgen och parallellt med det en utbildning till förskollärare.
Tidigare arbetsplatser finns bland annat i Laholms kommun – och de senaste åren i Harplinge-Steninge församling, där Jill varit förskolechef.
Nu tar hon steget in i en större församling, där hennes ansvarsområde blir fyra förskolor och cirka 30-talet anställda.
– Jag växte upp på Rotorp i Halmstad, har gått i kyrkis och varit ängel i S:t Nikolais julspel. Men babymusik och julspel i kyrkan kommer jag inte att jobba med, de bitarna får andra ta över.

Den första tiden på nya jobbet ska Jill fokusera på att lära sig organisationen och olika administrativa system – och lägga mycket tid på att lära känna sina medarbetare.
– Det blir inga dramatiska förändringar, lovar hon. Jag har förstås en del nya idéer men vi har fortfarande samma bas och samma mål att sträva mot.
Hon kommer också att möta föräldrar i olika sammanhang.
– Min ambition är att vara med på föräldramöten, och gärna hålla inskolningssamtal med nya föräldrar.

Text: Mona Davidsson

Fotnot: Babysången i S:t Nikolai hålls även i vår en torsdagsförmiddag i månaden, under ledning av Carina Ledel Bergström och Christina Lindqvist. Datum och tider finns i aktuellt månadsblad samt i webbkalendern.

– Detta ska bli fantastiskt roligt, säger Jill Nielsen om sitt nya jobb som förskolechef i Halmstads församling. Det är förstås en utmaning – men det är detta jag vill!
– Detta ska bli fantastiskt roligt, säger Jill Nielsen om sitt nya jobb som förskolechef i Halmstads församling. Det är förstås en utmaning – men det är detta jag vill! Foto: Mona Davidsson