Vi ringer i kyrkklockorna kl 17 varje vardag

Nyhet Publicerad

För folket i Syrien.

Holmsunds kyrkklockor klämtar varje vardag på biskopens uppmaning att påminna om Syriens folk. Be en bön för dem när du hör klockorna.

Biskopen uppmuntrar församlingar att ringa i kyrkklockorna för folket i Syrien


Som ett tecken på Svenska kyrkans bön och omtanke för Syriens krigsdrabbade folk har Hans Stiglund, biskop i Luleå stift uppmuntrat församlingarna i Norrbotten och Västerbotten att ringa i kyrkklockorna varje vardag klockan 17.00, fram till FN-dagen den 24 oktober.


Tanken är att kyrkklockor ska ringa varje vardag klockan 17.00, då arbetsdagen slutar för många i samhället. Ljudet ska verka som en påminnelse om den fruktansvärda situationen för folket i Aleppo och på andra platser i Syrien.
– Vi blir förtvivlade och upprivna när vi tar del av berättelser om hur oskyldiga människor drabbas. Klockringningen är en uppmaning för oss att få stanna upp i bön för Syriens folk, säger Hans Stiglund, biskop i Luleå stift.

Initiativ från Finland
Det var den evangelisk-lutherska kyrkan i Finland som började med klockringningarna, ett initiativ som också tagits an av svenska församlingar.
– På lördagen har vi vår helgmålsringning och på söndagen ringer vi till gudstjänst, där bönen för fred i världen, och särskilt Syrien, är en självklar del, säger Hans Stiglund.