Praktikant i Tanzania

Nyhet Publicerad Ändrad

Hampus von Horn, som bor i församlingen, är praktikant för Svenska kyrkans internationella arbete i Tanzania.

Mitt namn är Hampus och jag har precis fyllt 23 år. Som barn växte jag upp i olika länder, bland annat Etiopien, Uganda och Tanzania, där mina föräldrar jobbade inom olika biståndsorganisationer. Har sedan 10 år bott i Sverige där jag har gått i skolan och tog slutligen studenten 2013. Efter gymnasiet reste jag till Indonesien och backpackade,därefter Australien. När jag återvände hem började jag skaffa lite arbetserfarenhet, medans jag funderade över vad jag ville studera i framtiden.

För ett halvår sedan fick jag ett tips om en praktikplats som volontär genom Svenska Kyrkan. Jag blev överlycklig när det råkade vara Moshi i Tanzania. Det är den plats jag bodde på senast när jag bodde utomlands – en plats som betydde mycket för mig.

Ett halvår senare sitter jag här i Moshi och skriver, vilket känns underbart.  Praktiktjänsten är på Agape Learning Center, vilket är en organisation som arbetar under den Evangeliska Lutheranska kyrkan med syfte att förbättra levnadsförhållanden för bland annat utsatta kvinnor och barn i närområdet. Vår tjänst här handlar mycket om vad man gör det till, det finns olika aktiviteter för alla som deltar, främst utbildning. Jag kommer försöka hjälpa till att rusta upp internetcafét som dom har här. Många datorer är gamla och fungerar inte. Jag ska även försöka hitta ett sätt att kunna bidra med ett av mina största intressen vilket är musik. Jag spelar bland annat piano och gitarr, och kanske kan vara en del av någon musikgrupp av något slag och sprida lycka.

Jag kommer att hålla er uppdaterade under min tid här i Tanzania.

Vi är 4 praktikanter sammanlagt som åkte ner till Tanzania. Vi har en gemensam blogg på Svenska Kyrkans hemsida: 

http://blogg.svenskakyrkan.se/praktikagape/ 

Vi har även ett gemensamt Instagram-konto där vi lägger upp vardagliga bilder från vår praktik, profilen heter "moshipraktikanter".