Välkommen till samtalsmottagningen för unga

Nyhet Publicerad Ändrad

Behöver du en trygg person att prata med? Hos oss finns ”Kyrkans samtalsmottagning för unga” – gratis för dig mellan 14 och 25.

– Vägen ut ur en besvärlig situation kan vara att försöka prata om den med någon, säger Lena Karlsson, diakon med bakgrund som socionom. Vi erbjuder stöd och samtal när oron växer, vilsenheten ökar – när ”livet skaver”. Samtalen kan ske regelbundet, under kortare eller längre tid. De är utan kostnad och vi för inga journaler.
I församlingens satsning ingår anpassade lokaler och personal med kompetens och engagemang. Lena Karlsson, Elin Eckerberg och Ulf Edlund jobbar med samtalsmottagningen. Elin är beteendevetare, Ulf är präst, med lång erfarenhet av samtal, och jobbar delvis gentemot högskolan.
– Undersökningar lokalt och på riksnivå visar att den psykiska ohälsan ökar bland ungdomar, och behovet av stöd bedöms som stort, säger Ulf Edlund.
– Men vi betonar att vi inte ger vård – vi erbjuder stöd och samtal.
I samband med renoveringen av Olaus Petri 2016, skapades ett avgränsat samtalsrum med ingång från baksidan.
Mottagningen öppen två eftermiddagar i veckan, efter tidsbokning.
Lena Karlsson och Elin Eckerberg besöker skolor, föreningar med flera för att informera om verksamheten. Information och kontaktuppgifter sprids också via flyers och sociala medier. Responsen har hittills varit bra.
– Det finns utrymme för fler att komma till oss, säger Lena Karlsson.
Vill du komma i kontakt med samtalsmottagningen, mejla ungasamtal.halmstad@svenskakyrkan.se eller fyll i formuläret här intill.

Elin Eckerberg, Lena Karlsson och Ulf Edlund.
Elin Eckerberg, Lena Karlsson och Ulf Edlund. Foto: Mona Davidsson

 Text: Mona Davidsson

 

Vill du boka tid? Fyll i namn, mobilnummer och e-postadress så tar vi kontakt med dig.