Carina Ledel Bergström ska huvudsakligen jobba med barn upp till sex år. I församlingshemmets källarplan finns leksaker, spel och gosedjur. Foto: Mona Davidsson
Foto: Mona Davidsson

Carina byter orgeln mot barn

Nyhet Publicerad Ändrad

Carina Ledel Bergström har tagit farväl av kyrkorgeln. Efter tjugo år som musiker i Kärlekens kyrka började hon för en tid sedan jobba som barnpedagog, med placering i S:t Nikolai-området.

I en stor organisation finns oftast stora möjligheter att söka sig till nya arbetsuppgifter, och Carina är en av dem som tagit chansen. När tjänsten utannonserades sökte hon den, var en av dem som kallades till intervju och sedan erbjöds hon tjänsten.
– Jag har en stor fördel som känner folk, kan organisationen och är känd av föräldrar, säger hon.
Carina Ledel Bergström växte upp i Hyltebruk, gick på gymnasiet i Halmstad och flyttade 1988 hit efter den treåriga kantorsutbildningen i Oskarshamn. När hon 1991 började jobba i samfälligheten som numera är Halmstads församling, var det som kanslist åt musikerna. I tjänsten tillkom så småningom att vara organist i Andersbergskyrkan, och 1996 blev det Kärlekens kyrka på heltid.
– Det har varit – och är – så roligt att få följa barn hela vägen via babycafé, barnkörer och miniorer till att de själva gifter sig och döper sina barn.
Nu blir det förstås inte så att Carina lämnar musiken bakom sig. Hon kommer att jobba med öppna förskolan, babycafé och miniorernas ”onsdagsskoj” – och i detta ingår sångstunder och musik i det pedagogiska arbetet. Hon ska också jobba med barnkören, tillsammans med Per Henrik Johansson.
Pensionsavgångar och en omorganisation från uppehållstjänster till helårstjänster har skapat möjlighet till barnpedagog på heltid, och Carina berömmer det som gjorts av företrädare och kolleger.
– Jag får fortsätta ett redan påbörjat, bra arbete och det ska bli väldigt roligt, säger hon.

Text: Mona Davidsson

 

– Jag började spela av en händelse, säger Carina Ledel Bergström. Jag var åtta år och följde med en kompis till hennes pianolektion. Nu har Carina växlat in på ett annat yrkesmässigt spår, som barnpedagog i församlingen.
– Jag började spela av en händelse, säger Carina Ledel Bergström. Jag var åtta år och följde med en kompis till hennes pianolektion. Nu har Carina växlat in på ett annat yrkesmässigt spår, som barnpedagog i församlingen. Foto: Mona Davidsson