Ida Blomqvist och Simon Nyberg 17 juli Romakloster

Nyhet Publicerad

Här kan du läsa mer om Ida och Simon och det musik program de kommer att presentera.

OM KVÄLLENS KONSERT

"Hjärtats fyra vingslag"  

Årstider kommer och går. Vi ska sjunga, spela och berätta om hur våra hjärtan, precis som året, har olika årstider. Som om vi människor flyger runt med olika vingar beroende på vilken årstid det är i hjärtat. Hjärtat som så snabbt kan skifta färg och temperatur. Kom och flyg med oss genom slingriga polskor, mjuka valser och vistexter med både tyngd och lättnad.

 

OM MUSIKERNA

Ida Blomqvist är född och uppvuxen på norra Gotland. I sin mammas frisörsalong började hon samla på gotländksa folkvisor som tanterna sjöng för henne med stor inlevelse. Där föddes kärleken till folkmusiken och den muntliga traditionen.

Ida utbildade sig senare till musiklärare med sång som huvudinstrument vid Motala musikpedagog linje och musikhögskolan vid Örebro Universitet.

Ida arbetar idag med undervisning i sång, piano, rytmik och kör samt frilansar som barnmusiker, sångare och körpedagog.  Tillsammans med Simon Nyberg har Ida utvecklat musikaliska berättarföreställningar både för barn och vuxna.

Simon Nyberg är uppvuxen i Gävle där han vid fjorton års ålder råkade hitta en gitarr i ett försök att städa källaren. Envist klinkande på denna ledsna gitarr ledde så småningom till det lokala jazzgymnasiet och de följande sju åren skulle domineras av just jazz. Efter några år på Ingesunds musikhögskola upptäckte han den svenska folkmusiken och dess härliga melodier och detta ledda i samband med ett utlandsår i Kanade ledde till ett stort intresse för folkmusik från världens olika hörn. Idag arbetar Simon som frilansmusiker och som timlärare på Lunnevads folkhögskola. 

Se hela sommarens konsertprogram här