Kajsa Lagberg, Göteborg och Mattias Tajik, Halmstad var de första som testade sittunderlagen, med hjälp av kyrkoherde Magnus Aasa.
Foto: Anita Bergman

Välkommen att sitta ner!

Nyhet Publicerad

Nu är de här – sittunderlag till dem som vill äta sin lunch eller glass i gräset vid S:t Nikolai kyrka.

– Vi fick idén när kommunen gick ut med att Stora torg ska få ett tydligare mathörn med plats för fler food trucks, säger församlingens kommunikatör och pressekreterare Mona Davidsson. Redan nu är det många som sätter sig i gräset vid S:t Nikolai med sin lunch eller en glass. Och med ett större utbud av mat blir de nog fler.
– Så vårt bidrag är att de ska slippa gräsfläckar på kläderna, genom att vi lånar ut sittunderlag.
Sittunderlagen är svarta, med församlingens logotype i vitt – samt ett passande citat ur Psaltaren: ”Han för mig i vall på gröna ängar, han låter mig vila vid lugna vatten.”
Andra användningsområden är till exempel vid Musik i Rosengård i Martin Luthers kyrka, vid friluftsgudstjänster och andra utomhusarrangemang.
Särskilda förvaringsställ har tillverkats av Laholms Arbetskooperativ i Vallberga, utanför Laholm.
– De har gjort liknande ställ till lokala gratistidningar, och vi gillade stilen, säger Mona Davidsson. Ställen är tillverkade av återvunnet virke, och gjorda hos ett lokalt, socialt företag – det känns väldigt rätt för oss.
Kyrkoherde Magnus Aasa hoppas att halmstadbor och turister ska uppleva miljön i och utanför kyrkan som varm och välkomnande,
– Med detta vill vi inte minst till halmstadborna säga ”välkomna till er kyrka”, säger han.

 

Vi välkomnar dem som vill äta sin lunch eller glass vid kyrkan – eller bara sitta ner en stund, säger kyrkoherde Magnus Aasa och kommunikatör Mona Davidsson. Och låna gärna ett sittunderlag
Vi välkomnar dem som vill äta sin lunch eller glass vid kyrkan – eller bara sitta ner en stund, säger kyrkoherde Magnus Aasa och kommunikatör Mona Davidsson. Och låna gärna ett sittunderlag Foto: Anita Bergman