Gå på kyrkjakt i sommar och bli rik på upplevelser

Nyhet Publicerad Ändrad

Gotland har 92 medeltida kyrkor. Fler borde upptäcka dem! Med boken Kyrkjakten i bagaget så blir upplevelsen lättare och lite roligare!

Visby stift har tagit fram en liten bok på drygt 40 sidor, "Kyrkjakten", som ska göra det lite roligare att upptäcka våra kyrkor. Med boken i bagaget kommer besökaren att lära sig mer om de 17 kyrkor som presenteras enkelt och kortfattat.

Vi hoppas också att fler upptäcker kyrkan som miljö för en stunds stillhet och kontemplation. Att det väcker intresse för gudstjänster och andra aktiviteter som sker i våra kyrkor.

I boken ges tips på vad man inte får missa i varje kyrka och så finns det också ett par uppgifter att ta reda på, vilket gör besöken ännu mer givande och spännande.

Alla Gotlands kyrkor ingår också i geochaching, en världsomspännande rörelse där man med hjälp av sin smartphone letar rätt på utlagda "skatter". Gå in på www.geochaching.se och läsmer om detta.

Sommaren 2016 är Lärbro kyrka stängd p g a renovering.

Boken kostar 20 kronor och finns bland annat på turisbyrån på Donnersplats, bokhandeln och i Visby domkyrka. Här hittar du den i pdf.Länk