Välgörenhetskonsert med musikaliskt fyrverkeri 8 maj

Nyhet Publicerad Ändrad

Biljettsläpp måndag 7 april till Välgörenhetskonserten i Hjortsberga kyrka. Förköp på ICA Supermarket i Alvesta, i förbutiken. Under fyra dagar i maj, 8-11, gör Alvesta församling en storsatsning på välgörenhet med målet att samla in pengar till de tre insamlingsprojekt som församlingen särskilt stöttar.

Välgörenhetshelgen inleds på torsdagskvällen, 8 maj, med en stor Välgörenhetskonsert i Hjortsberga kyrka. Det kommer att bjudas på ett ”fyrverkeri” av olika artister och musikstilar: Linda Pettersson tolkar ljuva jazzlåtar, Gabriel Cárcamo framför sin egen musik, Cecilia Alrikson och Anders Nilsson bjuder bland annat på sångnummer ur musikaler, Peter Alrikson visar vilken orgelvirtuos han är och Philip Cárcamo tolkar sina favoritsånger. I ”husbandet” ingår förutom Mattias Welin på kontrabas, också Casper Sandberg, gitarr och församlingens kantorer Gunilla Erikson och Mia Claesson.
Kvällens konferencier Elisabet Cárcamo Storm lovar både allvar och skratt och en hel del överraskningar... Fjolårets välgörenhetskonsert till Cancerstiftelsen, tillsammans med Gunder Karlsson, inbringade över 120 000 och fyllde Hjortsberga kyrka till sista bänkplatsen.
-Självklart hoppas vi på samma fina stöd även i årets insamling, hälsar församling. 

fredagen anordnar församlingens Tjejgrupp disco i församlingshemmet i Alvesta.
lördagen blir det brödförsäljning på olika ställen i Alvesta, som Tjejgruppen ordnar.
Söndagen inleds med Himlaliv i Skogskyrkan. Musik&Lek, barngrupp med inriktning på just musik och lek mellan 6 och 9 år, medverkar med musikal. Som vanligt firas en härligt glad gudstjänst för alla åldrar med Elisabet Cárcamo Storm. Efter gudstjänsten blir det tipspromenad runt Skogskyrkogården, med frågor både för vuxna och barn.
Söndagen avslutas med en spännande temagudstjänst utanför Alvesta kyrka. En gudstjänst ute i det fria där man tillsammans får fundera över vilket ansvar vi har för Skapelsen och hur vi kan påverka världen. Efter gudstjänsten blir det kyrksoppa i Alvesta församlingshem.
Förutom Tjejgrupper kommer även Ungdomsledargruppen och Internationella Gruppen att finnas med som arrangörer för välgörenhetshelgen.

VÅRA TRE INSAMLINGSPROJEKT
NGCC, Nepal Girls Care Center – ett hem för flickor i Nepal.

RESCUE – Läkarmissionens projekt i Honduras för sexuellt utnyttjade barn.

Den Gode Herdens Skola – Svenska Jerusalemföreningens skola för flickor i Betlehem.
Läs mer under fliken Tre insamlingsprojekt