Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Alvesta församling Besöksadress: Prästgårdsv 6, 34234 ALVESTA Postadress: Box 177, 34222 ALVESTA Telefon:+46(472)17770 E-post till Alvesta församling

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Tre insamlingsprojekt

Nära eller långt bort. Det blir så mycket enklare och större om vi gör det tillsammans! Genom olika aktiviteter till förmån för Alvesta församlings tre insamlingsprojekt gör vi även skillnad ute i världen.

Alvesta församlings tre insamlingsprojekt:

RESCUE - Läkarmissionen.
NGCC - Nepal Girls Care Center.
Den Gode Herdens Skola.

RESCUE 

Läkarmissionens projekt i Honduras. RESCUE hjälper barn och ungdomar i slumområdena i Honduras huvudstad Tegucigalpa, som utsatts för våld eller sexuella övergrepp. RESCUE ger psykologisk och juridiskt stöd och hjälper barnen till ett värdigt liv.

NGCC

Nepal Girls Care Center är ett projekt för tonårsflickor i Nepal, som är uppvuxna på barnhem. Genom projektet, som startade 1996, erbjuds samtliga flickor som avslutat grundskolan en plats i NGCC-huset. Här får de hjälp med att återanpassa sig från ett liv på institution till att klara vardagen i det nepalesiska samhället. De får dels hjälp med vidare studier eller en praktisk yrkesutbildning, dels undervisas de i hushållssysslor, som varje kvinna i Nepal bör behärska. Stor vikt läggs vid att öka deras självförtroende och att se varje flicka som en egen individ. Flickorna bor tre år i NGCC-huset, sedan flyttar de till en egen bostad med ekonomisk hjälp under ett år. Verksamheten bedrivs idag av Stiftelsen för Unga Kvinnor i Nepal och bekostas genom gåvor från enskilda personer och företag.  

Den Gode Herdens Skola

En flickskola i Betlehem som ägs av Svenska Jerusalemföreningen. Skolan bedrivs utan statligt stöd, vilket innebär att det ekonomiska stödet från Sverige är av avgörande betydelse för hela skolans existens. Över 300 palestinska flickor går på skolan, som har undervisning från sexårsverksamhet fram till studentexamen på humanistisk och naturvetenskaplig linje.
Biskop Jan-Olof Johansson ordförande i Svenska Jerusalemföreningen utanför Den Gode Herdens Skola, flickskolan i Betlehem