Finskspråkig verksamhet

Tervetuloa mukaan Borlängen Stora Tunan seurakunnan suomenkieliseen seurakuntatoimintaan! Kokoontumispaikkamme on Hagakirkko, ellei toisin mainita.

Bild: Gustaf Hellsing/IKON

Tervehdys Haga kirkolta.

Kokoontumisia ja tapaamisia on rajoitettu, joten tervehdin teitä näin netin välityksellä. Seuraava messu on sunnuntaina kello 15.00 ja koska kirkkosali on kooltaan aika iso ja mahdollistaa näin istumisen sopivan välimatkan päässä muista, niin oletan, että palmusunnuntain Jumalanpalvelukseen tulemiselle ei ole esteitä. Sallittu enimmäismäärä kokoontumiselle on 40 ihmistä.

Toki jos vähänkään tuntee itsessään flunssan tapaisia oireita, on syytä pysyä kotona ja välttää lähikontakteja muihin. Tilanne, johon olemme joutuneet, on outo ja aiheuttaa varmasti paljon huolta mutta virallisia ohjeita noudattamalla selviämme. Tärkeää on siis noudattaa annettuja ohjeita ja seurata tiedotusvälineistä mahdollisten uusien ohjeiden ja rajoitusten voimaantuloa.
Viisautta on nyt luottaa vain virallisiin tiedotusvälineisiin, eikä varsinkaan mahdollisesti ovelle ilmestyvään ”tutkijaan” joka vaatii rahaa. Varokaa siis mahdollisia huijausyrityksiä, joita Suomessa on jo nähty.
Soitelkaa omaisille ja tuttaville, lähettäkää tekstiviestejä tai kirjeitä. Lukekaa ja liikkukaa ulkona, sillä liikunta pitää mielen virkeänä.

Psamesta 91 ”Sinä, Herra, olet linnani ja turvapaikkani. Jumalani, sinuun minä turvaan. Herra pelastaa sinut linnustajan ansastaja ja pahan sanan vallasta. Hän levittää siipensä yllesi, ja sinä olet turvassa niiden alla. Hänen uskollisuutensa on sinulle muuri ja kilpi. Et pelkää yön kauhuja etkä päivällä lentävää nuolta, et ruttoa, joka liikkuu pimeässä, et tautia, joka riehuu keskellä päivää.

Voimia, sisua ja siunausta teille kaikille, lähettää Rolf Heikkinen

Olet tervetullut, kun haluat:

* tavata aivan tavallisia, seurakunnassa aktiivisesti mukana olevia ihmisiä.
* keskustella tai puhua lähimmäisen kanssa kun et tiedä, kenen puoleen kääntyisit elämän vaikeissa tilanteissa.
* kun tunnet itsesi yksinäiseksi.
* suomenkielisiä suruadresseja  on myytävänä seurakunnan kansliassa Hagakirkolla.
* Kirkkotaksi: jos tarvitset kyydin tilaisuuksiin, voit saada kirkkotaksin. Kyyti on ilmainen jumalanpalveluksiin ja muihin tilaisuuksiin joko tulo- tai paluumatkan osalta. Ota yhteyttä kansliaan viimeistään torstaina. Puh. 0243-77101.
* Jos sinulla on toimintaehdotuksia tai toiveita tai haluat muuten vain jutella, ota rohkeasti yhteyttä.

TULEVAA SUOMENKIELISTÄ SEURAKUNTATOIMINTAA:

Kokoontumispaikka on Hagakirkko, ellei toisin mainita. Mahdolliset ohjelmamuutokset ilmoitetaan paikallislehdessä ja Keski-Ruotsin alueradiossa.

Västerås stifts finskspråkiga sidor

Svenska kyrkans finskspråkiga kyrkliga arbete i Tuna kontrakt

Borlänge / Haga kirkko

Seurakuntapiiri Joka toinen torstai parillisina viikkoina/ Församlingskrets med fika varannan torsdag jämna veckor:
klo 13.00

Jumalanpalvelus Joka kuukauden ensimmäinen sunnuntai/ Gudstjänst första söndagen i månaden   klo 13.00

2020 höstEN

Ehtoollisjumalanpalvelus - Finska gudstjänster
Sön 20/9 kl.15.00
Sön 18/10 kl.15.00
Sön 15/11 kl.15.00

Präst: Rolf Heikkinen
Musiker: Anna Andersson

Suomalaista toimintaa - Finska dagträffar
Torsdagar kl.13.00-15-00
Inga träffar för närvarande pga. covid-19.