Foto: Magnus Aronson/IKON

Finskspråkig verksamhet

Finskspråkig verksamhet
Tervetuloa mukaan Borlängen Stora Tunan seurakunnan suomenkieliseen seurakuntatoimintaan! Kokoontumispaikkamme on ollut Hagakirkko, mutta nyt sen ollessa remontissa kokoonnumme Kvarnsvedenin kirkossa toimintakaudella 2021-22. Kirkon osoite on Ringargatan 67, Borlänge.

Tervehdys teille kaikille!
Elämme nyt loppusyksä 2021. Koronarajoitukset on Västeråsin hiippakunnassa kokoontumisten osalta poistettu  - ja toivotaan että elämä taas palautuu normaaliarkeen ja -pyhään. Borlängessä seurakuntatyössä on ollut jo yksi messu Kvarnsvedenin kirkossa lokakuussa ja myös kirkossa pidetty Jouko Mäki-Lohiluoman konsertti. Alla on listattu seuraavat kokoontumiset.
Toki edelleenkin elämme osittain koronan vaikutuspiirissä ja jos vähänkään tuntee itsessään flunssan tapaisia oireita on syytä pysyä kotona ja välttää tilaisuuksiin tulemista. Samoin muun muassa hyvästä käsihygieniasta on hyvä pitää kiinni.
Suomalaisen seurakuntatyön ohella on hyvä pitää yhteyttä ihmisiin muuallakin, olipa se sitten PRO:n toimintaa, harrastamista tai puhelinsoittoja ystäville ja sukulaisille. Lisäksi liikunta ulkona ja sisällä voimien mukaan pitää mielen virkeänä. Varsinaisten yhteisten kirkkokokoontumisten lisäksi voi pappia pyytää käymään kotona tai laitoksessa vierailemassa. Näissä hetkissä on mahdollista nauttia myös ehtoollista jos sellaista toivetta on.
Psalmissa 91 sanotaan: ”Sinä, Herra, olet linnani ja turvapaikkani. Jumalani, sinuun minä turvaan. Herra pelastaa sinut linnustajan ansasta ja pahan sanan vallasta. Hän levittää siipensä yllesi, ja sinä olet turvassa niiden alla. Hänen uskollisuutensa on sinulle muuri ja kilpi. Et pelkää yön kauhuja etkä päivällä lentävää nuolta, et ruttoa, joka liikkuu pimeässä, et tautia, joka riehuu keskellä päivää.”
Näillä ajatuksilla haluan toivottaa voimia, iloa ja siunausta teille kaikille!
Terveisin Markku Kanniainen, suomalaistyön pappi.

Olet tervetullut, kun haluat:
* tavata aivan tavallisia, seurakuntatilaisuuksissa mukana olevia ihmisiä.
* keskustella tai puhua lähimmäisen kanssa – erityisesti silloin, kun et tiedä kenen puoleen kääntyisit mieltä askarruttavissa kysymyksissä ja asioissa.
* kun tunnet itsesi yksinäiseksi.
* suomenkielisiä suruadresseja joita on myytävänä seurakunnan kansliassa Prostgårdenilla, Stora Tunan kirkon takana olevassa pappilan pihapiirissä.
* Kyydin seurakuntatilaisuuksiin. Kirkkotaksikyyti on ilmainen jumalanpalveluksiin ja muihin tilaisuuksiin joko tulo- tai paluumatkan osalta. Ota yhteyttä kansliaan viimeistään torstaina ennen pyhän kirkonmenoja, puh. 0243-77101.
* Jos sinulla on toimintaehdotuksia tai toiveita tai haluat muuten vain jutella, ota rohkeasti yhteyttä.

TULEVAA SUOMENKIELISTÄ SEURAKUNTATOIMINTAA:
Kokoontumispaikka on siis toistaiseksi Kvarnsvedenin kirkko. Toiminta ilmoitetaan myös paikallislehdessä Annonsbladetissa sekä seurakunnan facebook-sivulla.
Västerås stifts finskspråkiga sidor
Svenska kyrkans finskspråkiga kyrkliga arbete i Tuna kontrakt
BORLÄNGE / KVARNSVENIN KIRKKO, Ringargatan 67.

2021 HÖSTEN
Jumalanpalvelukset Finska gudstjänster