Begravning

Att mista en anhörig eller nära vän är svårt. Vänd dig gärna till präst eller diakonipersonal i din församling. De kan hjälpa dig i ditt sorgearbete, inte bara före och under begravningen, utan även efteråt.

En begravningsgudstjänst är en avskedsstund där prästen lyser frid över den avlidne och överlåter henne i Guds gemenskap och eviga frid. Traditionen kring en begravning kan för många vara en trygghet och ge tröst i det svåra.

Tillsammans med prästen utformas begravningsgudstjänsten så att det skall kännas bra. Svenska kyrkan ansvarar för begravningsgudstjänsten, gravsättningen och eventuell kremering.

Vill du boka begravning

Kontakta oss:

Expedition/bokningscentral tel. 033-17 94 00
Växeln är öppen vardagar mellan kl. 9-12 och kl. 13-16.

E-post: boras.bokningscentral

Kyrkogårdar och gravskötsel

Vill du veta mer om kyrkogårdar och gravskötsel?

Gravskötselexpeditionen tel. 033-17 94 06

Begravningsexpeditionen tel. 033-17 94 05