Ungdomar i vita kåpor.
Foto: Alex Giacomini /Ikon

Konfirmation 2022–2023

De stora frågorna

Som konfirmand får du tillfälle att fundera kring viktiga frågor om livet, Gud och den kristna tron. Ordet konfirmation betyder bekräftelse. Konfirmationen bekräftar och levandegör vad dopet redan har gett. Under konfirmationstiden får du vara med på olika träffar med din grupp. Du får fira gudstjänst och får också möjlighet att åka på läger. Häng med, pröva och se du också!

Sju snabba

Varför ska jag konfirmeras?

Du får möta kristen tro och prata om sådant som är viktigt i livet. Svenska kyrkan vill vara ett sammanhang där du får komma som du är med dina funderingar. 

 

Slipper jag åka på läger om jag inte vill?

Det ordnar sig. Vi tvingar ingen att åka på läger.

 

Jag tror inte på Gud – kan jag vara med ändå?

Ja!

 

Behöver jag vara döpt?

Du är välkommen oavsett om du är döpt eller inte. För att bli konfirmerad behöver du vara döpt eftersom konfirmation handlar om att säga ja till sitt dop. Många unga människor som inte döptes som barn vill bli konfirmerade. Det går bra att döpas under konfirmationstiden. Är du osäker på om du vill döpas är du alltid välkommen att vara med i undervisningen och bestämma dig längs vägen. Ledarna respekterar dig och ditt beslut oavsett vad du väljer.

 

Mina föräldrar säger att de också vill prata om livet och tron.

Be dem kolla på hemsidan eller prata med någon ledare för att se om det finns något som passar.

 

Behöver jag vara medlem i Svenska kyrkan?

Du får självklart vara med i undervisningen men för att bli konfirmerad behöver du vara medlem.

 

Kostar det något?

All konfirmationsundervisning är gratis inklusive resor och läger. Det finns ett undantag. Väljer man gruppen där det ingår ett tre veckor långt sommarläger på Bovik får man betala en avgift.

Svenska kyrkan i Borås behandlar dina personuppgifter enligt dataskyddsförordningen. Vi hanterar dem på ett tryggt och säkert sätt och följer de lagar och regler som finns för att skydda din integritet.