Speciella tillfällen i Askims församling

Här samlar vi bilder och text från speciella tillfällen i Askims församling.

Renovering Askims kyrka våren 2022

Askims kyrka har varit stängd under våren för invändig renovering. Kyrkan återinvigdes söndag 3 juli.

Askims kyrka öppnar igen

Kyrkan återinvigs efter att den renoverats invändigt under årets första månader. Vi firar med högmässa första söndagen i juli. Kontraktsprost Martin Lindh, kyrkoherde Eric Muhl samt församlingens präster och musiker. Musik och sång med körer och solister. Efter gudstjänsten mingel och servering vid församlingshemmet. Välkommen till Askims kyrka söndag 3 juli 11.00!

Billdals kyrka 30 år 2022

Bönsöndagen 22 maj 2022. Festmässa - Eric Muhl och Jessica Åström präster, nyskriven musik framförs av Göteborgs brasskvintett och Billdals kyrkas körer, bokrelease och fotoutställning.

Jubileumsmusik Billdals kyrka 30

Billdals kyrka firar 30 år och det har bland annat spelats in ett jubileumsalbum med nyskriven musik av Göran Bejstam och Karin Bengmark och finns att höra på Spotify, länk här! På jubileumsmässan i Billdals kyrka söndag 22 maj10.00 får ni höra Göteborg Brasskvintett och Billdals kyrkas körer och solister framföra musiken live.

Helga Häger visar kyrkan

En liten bok om Billdals kyrka för barn som är framtagen till Billdals kyrkas 30-årsjubileum 22 maj 2022. Texten är skriven av Pernilla Carli och illustrationerna är gjorda av Charlotta Folkelind. Den lilla boken är inspirerad av "Billie Bäver visar kyrkan" - en bok om Skallsjö församling. Boken om Helga Häger möjliggjordes med medel från Elsa Landbys stiftelse för barn- och ungdomsverksamhet i Askims församling.

Bild på biskop Susanne Rappmann i Askims kyrka vid mottagandet av kyrkoherde Eric Muhl.

Biskopsvisitation

Onsdagen den 13 oktober besökte biskop Susanne Rappmann Askims församling för visitation. Biskopens pastorala besök och visitationer är ett verktyg för relationsbygge mellan stift och församling.

Filmer inför biskopsvisitationen

I samband med biskopens visitation i Askims församling gjordes två små filmer om Askims församling för facebook och instagram som lades ut i biskop Susannes flöde. Filmerna skulle beskriva något som vi i församlingen är stolta över.

Kyrkoval 2021

I kyrkovalet den 19 september 2021 får alla medlemmar i Svenska kyrkan välja vilka som ska företräda dem de närmaste fyra åren. Kyrkovalet är viktigt eftersom Svenska kyrkan är en demokratisk folkkyrka. Svenska kyrkan är beroende av människors engagemang och i kyrkovalet har du och andra en möjlighet att påverka.

Billdals kyrkas fasadskylt

Äntligen har Billdals kyrka fått en efterlängtad skylt på fasaden. Nu råder det inget tvivel om vad det är för byggnad! Askims församling 8 juni 2021.

Gåva till Mikaelskyrkan

Tavla av konstnären Lars-Erik Niklasson (bördig från Askim) överlämnades som gåva av konstnärens syster, Lisbeth Pettersson, boende i Askim. Gåvan togs emot i Mikaelskyrkan av kyrkoherde Eric Muhl tisdag 8 juni 2021.

Under coronapandemin

Askims församling följer läget beträffande coronaviruset och anpassar gudstjänster och vardagsverksamhet efter myndigheternas rekommendationer. På denna sida vi samlat material som har publicerats och publiceras under pandemin.

Covid-19
I mars 2020 stod det klart i Sverige att vi drabbats av en pandemi på grund av det nya, mycket smittsamma coronaviruset. Söndagen den 5 april, precis innan påsk sändes församlingens gudstjänster i de tre kyrkorna digitalt för första gången.

Gudstjänst Askims kyrka 5/4

Välkommen att fira gudstjänst på ett annorlunda sätt. För att förhindra smittspridning följer Askims församling biskopens rekommendation att endast ha digitala gudstjänster från och med idag och tillsvidare. Askims kyrka söndag 5 april 11.00.

Kyrkoherdemottagning

Eric Muhl togs emot som kyrkoherde i Askims församling i Askims kyrka söndag 6 oktober 2019.

Avskedspredikan

Kyrkoherde Peter Hellgren avskedspredikar efter att ha tjänstgjort i Askims församling i 13 år. I den sammanlysta högmässan medverkar församlingens präster, diakoner och musiker samt Kyrkokören. Kyrkoherde Ove Sander från vänförsamlingen Nömme Rahu i Eatland medverkar också. Askims kyrka söndag 26 maj 2019.

Lillkyrkan vid Billdals kyrka

Barnen är en självklar del av Billdals kyrkas gudstjänstliv och verksamhet! Sedan många år finns en önskan om att kunna erbjuda barnen en alldeles egen plats där man kan leka kyrka – en Lillkyrka! Lillkyrkan invigdes söndag 12 maj 2019 av biskop emeritus Per Eckerdal.

Invigning församlingshem och askgravlund

Det nya församlingshemmet och askgravlunden invid Askims kyrka invigdes båda söndagen den 27 augusti 2017.

Församlingshem och askgravlund

Askims nya församlingshem och askgravlund invigdes söndagen den 27 augusti 2017.