Livet är värt att utforska - Gå Alpha!

Den 9 februari 2022 tas de flesta restriktioner bort. Det innebär att vi kan sparka igång vårens Alpha-träffar. Välkommen till Älvsby församlingsgård den 22 februari kl. 18.00.

HUR SER EN ALPHAKVÄLL UT?
Vanligtvis består en Alphakurs av tre delar. Varje träff inleds med en måltid eller någon annan form av förfriskning. Därefter hålls ett föredrag, antingen muntligt eller via film, utifrån livets frågor och kristendomens svar.

Slutligen är det dags för samtal i smågrupper där varje deltagare kan ställa frågor och bidra med sina åsikter.

VEM ÄR ALPHA FÖR?
Alphakursen är till för alla, och speciellt anpassad för människor som inte är vana kyrkobesökare.

HUR ÄR EN ALPHAKURS UPPLAGD?
Alpha pågår vanligtvis i tio veckor där man varje gång tittar på en ny aspekt av den kristna tron.

Exempel på ämnen som tas upp: ‘Vem är Jesus?’, ‘Hur ska jag kunna tro?’och ’Vad ska jag med kyrkan till?’.

Kurserna varierar i storlek. Vanligast är kvällskurser som varar i cirka två timmar per tillfälle, men de kan också hållas exempelvis till morgonkaffet eller under en lunchrast på arbetsplatsen eller skolan.

Alphakursen är gratis, men ibland ber arrangören om ett bidrag till matkostnaderna.

Välkommen till en grundkurs i kristen tro med start 22 februari 2022 kl. 18.00.

Träffarna sker i Älvsby församlingsgård på Tingshusgatan 1.

Anmälan och/eller frågor

Vill du anmäla dig till kursen eller är det något du undrar över? Välkommen att kontakta någon av ledarna.