Stick- och virkcafé 24 september

Vi träffas varannan måndag. Kom och var med!

Restgarner blir till nytta.

Det har blivit en fantastisk respons på vårt stick- och virkcafé.

Nu fortsätter vi under hösten 2018 och träffas varannan måndag i församlingshemmet i Åhus kl 12.00-14.00, blir det ojämna veckor, samma dagar som det är Måndagscafé i Åhus.

- Alla som vill kan komma och vara med, säger ansvariga Carin Grönwall. Inga förkunskaper fordras, men har du garn och material så ta med det. Annars ordnar vi det gemensamt.

Vi stickar och virkar till de som behöver.

Carin Grönwall i sticktagen.

- Vi lämnar till förlossningen och neonatalavdelningen på CSK, berättar Carin. Till förlossningen är det lite allt möjligt till babysarna och till neonatalavdelningen lämnar vi stickat och virkat i bomullsgarn och i väldigt små storlekar.

- Vårt samarbete med Östermalmskyrkans stickcafé innebär att vi lämnar till deras Litauen-insamling och då blir det vuxenkläder i stickat, oftast mössor och halsdukar.

Östermalmskyrkan skänker till Birzai i Litauen, där en pastorsfamilj tar emot och förmedlar på plats.

Även Åhus församling får del av tillverkningen.

För mer information: kontakta Carin Grönwall, en av våra volontärer och ansvarig för stickcaféet, tel 0762-646356.

- Det som vi tillverkar skickas till olika behövande både hemmavid och runt om i världen, säger Carin Grönwall.

- Det är till förlossningen och neonatalavdelningen på CSK. Och så samarbetar vi med Östermalmskyrkans stickcafé och då skickar vi till Litauen.

Sticka är roligt och det blir snabbt resultat.

Välkommen!

Värmande mössor.