Konfirmand 2018-2019

Alla får vara med! Välkommen som konfirmand i Åhus församling - du som är född 2004 eller tidigare.

Svenska kyrkan vill att konfirmationen ska vara ett toppenbra och värdefullt erbjudande till unga.

Meningen med konfirmationen är att fundera tillsammans med andra om vad det innebär att vara människa, om traditioner, kristen tro och mycket mer!

Information till dig född 2004/åk 7
Vecka 21-22 är Åhus församling på Sånna- och Rönnowsskolan och informerar om konfirmation och möjlighet att anmäla sig. Du som är skriven i Åhus församling får ett brev hemskickat med mer information och anmälningsblankett.

Informationskväll för föräldrar
Tisdag 12 juni kl 18.30 i församlingshemmet.

Frågor och svar om konfirmation

Vem får konfirmeras?
Alla födda 2004 eller tidigare, eller om du är yngre men går i årskurs åtta.

Vad betyder konfirmation?
Själva ordet konfirmation betyder bekräftelse och konfirmationen är en bekräftelse på dopet.

Måste man vara döpt?
Inte för att gå med i en konfagrupp, men för att bli konfirmerad ska man vara döpt och det kan man bli när som helst under året.

Måste man tro på Gud?
Nej, man kan vara med även om man tvivlar. Frågan om dop och konfirmation får man då ta ställning till under konfirmationstiden.

Hur många gudstjänster ska man gå på?
Vi vill att du deltar i minst tio gudstjänster och du kommer att få medverka i några av dem.

Kostar det något?
Skapakonfirmation gratis
Fotboll och Handboll 350 kr
Upplevakonfirmation 750 kr
Taizékonfirmation 750 kr
Önskar man anmäla sig till gruppen med avgift, men är osäker på om man har råd, finns fonder att söka för hela eller delar av avgiften. Ekonomin ska inte behöva påverka ditt val!

Hur anmäler man sig?
E-blankett på vår hemsida eller sista sidan i den utskickade konfirmand-foldern.

Läs om våra olika konfagrupper i Åhus, fyra stycken, under respektive flik i ovankanten: Skapa-grupp, Fotboll och Handboll-grupp, Uppleva-grupp och Taizé-grupp.

Under sommaren kan du anmäla dig
Anmäl dig gärna via vår hemsida, helst före 17 juli.
(I mån av plats går det bra att anmäla sig senare).
Glöm inte att fylla i personnummer och om du är döpt ja/nej.
Bekräftelse skickas via mejl i slutet på juli.

Till hösten blir det en upptakten för alla nya konfirmander! Vill du vara med i våra aktuella grupper? Hör av dig till ledarna (telefon se nedan)!

Tider för vårens konfirmationsgudstjänster finns i menyn för de olika grupperna.

Adressen till Åhus församling:

Församlingsexpeditionen, Åhus församling

Torget 17

296 31 ÅHUS

Tel 044-24 68 00

Välkommen!

Hälsar ledarna Helene Eriksson, Sabina Häggblom, Mia Snecker, Susanna Englund, Magnus Tyche och Tanja Borchardt.

Kontakt Konfaledarna

Helene Eriksson
assistent
telefon: 044-24 68 07
e-post: Helene Eriksson

Sabina Häggblom
diakon
telefon: 044-24 68 10
e-post: Sabina Häggblom

Mia Snecker
församlingspedagog
telefon: 044-24 68 06
e-post: mia.snecker@svenskakyrkan.se

Susanna Englund
komminister - inriktning diakoni och äldre
telefon: 044-24 68 02
e-post: Susanna Englund

Magnus Tyche
kyrkoherde
telefon: 044-24 68 01
e-post: Magnus Tyche

Tanja Borchardt
komminister - inriktning konfirmander
telefon: 044-24 68 03
e-post: Tanja Borchardt

Anmälan till konfirmationen (för mer info se Konfafoldern ovan).