Vinterlandskap där solen lyser genom snöklädda trädgrenar.
Foto: Ulrica Robsarve /Ikon

Svenska kyrkan i Ydre

Ydre pastorat är ett av Sveriges minsta pastorat. Det är beläget i södra Östergötland, i Linköpings stift. Pastoratet består av de tre församlingarna Norra Ydre, Sund-Svinhult och Västra Ryd.

Här kan du läsa om vad som händer i våra församlingar.

Ett stearinljus brinner i en kyrka.

Samtal i fastan

Samtal tillsammans utifrån boken "Livets vatten" av Maria Küchen

En massa olika tända ljus nedstoppade i en ljusbärare med sand.

Sorgegrupp

Du som har mist en anhörig eller vän är välkommen att vara med i en sorgegrupp

Någon i rutig kavaj håller en kaffekopp och en kanelbulle på fatet.

11-kaffe våren 2024

Här kan du läsa programmet för vårens 11-kaffen. Välkommen!

Någon häller upp kaffe från en blommig termos till någon som håller fram sin kopp.

Daglediga

Sista onsdagen i månaden är det "Daglediga" i Asby församlingshem. Här kan du läsa programmet för våren.

En grön fullsatt buss.

Ydreforsgudstjänst

På Brosjögården, onsdagen den 6 mars kl 19.00. Buss avgår 18.00 från Österbymo församlingshem och åker över Svinhult. Välkommen!

Någon tar gurka från ett bord med bröd och olika pålägg.

Lördag tillsammans

Välkommen till Österbymo församlingshem lördag 24 februari och 23 mars. Kl 10 pyssel, lek och aktiviteter för olika åldrar. Kl 12 kyrklunch och andakt.

Föräldrakvällar

I Asby församlingshem

UNGDOMSHÄNG

6 mars, 20 mars, 3 april, 17 april och 15 maj i Österbymo församlingshem

Konfirmand 2023-24

Konfirmation erbjuder ett tillfälle att reflektera över vad det kan innebära att vara människa, fundera över om man kan tro på Gud, varför finns jag till och massa andra frågor.

Information om personuppgiftsincident

Svenska kyrkan vill informera dig om en personuppgiftsincident som skedde i samband med att kyrkan utsattes för ett cyberangrepp i november 2023. Syftet med informationen är att berätta vad som hänt och vilka åtgärder kyrkan vidtagit. Vi ger även generella tips på vad du kan göra själv för att skydda dina personuppgifter.

Torpa församlingshem

Uppdaterad information

Ett av ljusen i en ljusbärare av svart smide har just brunnit ut.

Öppna kyrkor för enskild andakt och ljuständning

Se nedan när kyrkan närmast dig har öppet

Samtal

Vill du prata med en präst eller diakon?

En man och en kvinna i ytterkläder står utomhus. Mannen håller i en bebis.

Livets första fest!

Ett brudpar som håller hand.

Vigsel/bröllop

Vigselgudstjänsen i Svenska kyrkan är en förböns- och välsignelsegudstjänst för två människor som vill leva tillsammans samtidigt som det är en juridisk handling

Kyrkogårdsförvaltningen

Här hittar du mer information om kyrkogårdarna i Asby, Torpa, Norra Vi, Sund, Svinhult och Västra Ryd.