Konfirmander sträcker fram sida händer och visar sina frälsarkransarmband.
Foto: Magnus Aronson/Ikon

Konfirmation

Konfirmation i Växjö - Få tid för livets stora frågor - Ta chansen att upptäcka vad kristen tro är - Lär känna nya människor - Bli mer allmänbildad

Bli konfirmand 2021-2022

Välj grupp och anmäl dig!

Varför händer onda saker i världen? Kan jag alltid vara mig själv? Vad ska jag bli i framtiden?

Du är inte ensam om att fundera över livet. Varje år väljer omkring 400 tonåringar att konfirmeras i Svenska kyrkan Växjö. Konfirmation handlar om Gud, livet och det du tycker är viktigt.

Det år du fyller fjorton får du en inbjudan till konfirmation från Svenska kyrkan. När du bestämt vilken grupp du vill vara med i anmäler du dig via webbformuläret (se knappen överst på denna sida). 

Ordet konfirmation betyder bekräftelse och i kyrkan står det för att du hör ihop med Gud genom dopet och att just du är värdefull och viktig. Du behöver inte vara döpt för att börja i en konfirmandgrupp. Många konfirmander döps under sin konfirmandtid.

Konfirmandtiden kan se ut på olika sätt. När vi ses på konfirmandträffar eller läger pratar vi om olika frågor i små eller stora grupper. Det kan handla om allt mellan himmel och jord. Ofta hittar vi på olika aktiviteter och provar nya saker tillsammans. Du får vara med och fira gudstjänst och andakt, veta mer om vad Bibeln och psalmboken innehåller och hur det kan hänga ihop med ditt liv här idag.

De som leder konfirmationen är präster, pedagoger, diakoner, musiker och i vissa grupper även unga ledare från kyrkan. De är nyfikna på dig och vad du funderar på. Inga frågor eller funderingar om tro eller livet är dumma eller konstiga, du kan fråga om vad du vill.

Vid frågor om konfirmation

Helena Fyhr Abrahamsson

Helena Fyhr Abrahamsson

Församlingspedagog