Suntorps kapell Akvarell av Mikael Wihlstrand
Foto: Mikael Wihlstrand

Värsås pastorat

Varmt välkommen till en god miljö för vila, glädje och gemenskap! Vi firar gudstjänst varje söndag i några av våra kyrkor - välkommen att vara med!

Välkommen till kyrkan!

Från den 6 juni 2021 gäller något lättade restriktioner i Västra Götaland vad gäller Covid-19. Då får maximalt 50 personer samlas till gudstjänst under förutsättning att alla sitter på anvisade platser med en meters avstånd framåt, bakåt och åt sidorna. Sitter man i ett sällskap får man vara max fyra personer i sällskapet. Samma regler för avstånd gäller då som om man sitter ensam.

Det rekomenderade maximala antalet gudstjänstbesökare i Värsås pastorats kyrkor varierar därför något, beroende på hur många sällskap som är närvarande. Sitter man en och en blir maxantalet:  Värsås och Vretens kyrkor 50, Varola 39,  Sventorp och Edåsa 30. Forsby kyrka och Suntorps kapell 24 personer.

Ingen föranmälan gäller.

Välkommen på gudstjänst!

13/6 Andra söndagen efter Trefaldighet

Tema: Kallelsen till Guds rike
Värsås missionskyrka kl. 10.30, Ekumenisk gudstjänst,

Sventorps kyrka kl. 10.00, Gudstjänst, Lovisa Ljungqvist spelar orgel,

Richard Mellgren

Vretens kyrka kl. 18.00, Mässa, Richard Mellgren

Välkommen till Drop-in dop

ETT BARNS FÖDELSE väcker många känslor och tankar.

Glädjen över att en ny människa har kommit till världen. Oro inför det ansvar som vilar på oss, det bräckliga livet lagt i våra händer. Kärlek, sömnlösa nätter, tacksamhet, samhörighet. Dopet handlar om att varje människa är född in i ett sammanhang. Det finns en djupare samhörighet med Gud och en kärlek som bär allt.

Just nu är det inte tid för stora samlingar eller kalas. Men dop kan genomföras ändå!

Ett alternativ i detta skede kan vara att låta döpa sitt barn nu, med bara familjen närvarande (max 8 personer), och att ha ett större dopkalas senare.

Därför erbjuder vi nu möjligheten till drop-in dop. Du behöver inte göra någon anmälan i förväg. Församlingen står för präst, musik och lokal.   Före dopet hålls ett dopsamtal med prästen i närliggande församlingshem, där även faddrar kan vara med.

Det finns inget krav på dopklänning eller dopdräkt utan det går lika bra att bli döpt i vanliga kläder.  För er som vill finns dopklänning, både för stora och små barn, att låna på plats.

Dagar för Drop-in dop:

Onsdagen den 2/6 17.00-19.00 i Forsby kyrka

Foto: Emma Widmark- Kihlborn

Onsdagen den 9/6 17.00-19.00 Värsås Kyrka

Onsdagen den 1/9 17.00-19.00 Varola kyrka

Söndagen den 5/9 12.00-14.00 Sventorp kyrka

Det är bara några saker du behöver tänka på i förväg. Om den som ska döpas är under 18 år behöver du uppge barnets personnummer och ta med:

* undertecknat samtycke från vårdnadshavare som inte är med vid dopet

* samtliga vårdnadshavares legitimation.

Självklart finns fortfarande möjligheten att boka dop som vanligt.

Frågor, funderingar eller vill du komma i kontakt med oss?

Richard Mellgren ,Kyrkoherde 0500 - 42 00 13

Magnus Carlsson, Präst 0500 - 425055

Glöm inte att titta på den inspelade pingstandakten på youtube!

Starta nedan!

PROVDRAGNING AV GRAVSTENAR

Provdragning av gravstenar på kyrkogårdarna har skett under april och maj månad.

De gravstenar som har stolpats har inte blivit godkända.

Gravrättsinnehavare kommer att under juni månad få information via brev vad som behöver åtgärdas på gravstenen.

Information från Värsås pastorat

Var med och fira gudstjänst hemma!

Klicka på bilden nedan för att öppna gudstjänst hemma!

Klicka på bilden för att vara med och fira gudstjänst i hemmet.