Suntorps kapell Akvarell av Mikael Wihlstrand
Foto: Mikael Wihlstrand

Värsås pastorat

Varmt välkommen till en god miljö för vila, glädje och gemenskap! Vi firar gudstjänst varje söndag i några av våra kyrkor - välkommen att vara med!

Välkommen på gudstjänst i pastoratet!

Första söndagen i advent
Tema: Ett nådens år

Sventorps kyrka

Söndag 27/11 kl. 16.00 Musikgudstjänst "Kom till oss, världens ljus", Sventorps kyrkokör, V-kören, Björn Höglund - bas, Jon Sirén - fiol, Håkan Arnklint - trumpet, Johanna Ericsson. Efter gudstjänsten bjuds det på glögg och adventsfika.

Tänk på att hålla avstånd och sprita dina händer för andras skull.

Biskop Åke Bonnier. Foto: Carla Karlsson

Biskopsvisitation 2022

Den 29/11-1/12 är det biskopsvisitation i Värsås pastorat. Det innebär att biskop Åke Bonnier tillsammans med medarbetare från Skara stift hälsar på pastoratet för att se hur vi har det.

Visitationer är något som biskopen gör hos församlingar och pastorat med jämna mellanrum, för att se att allt fungerar bra runtom i stiftet. Biskopen och hans kollegor kommer att träffa anställda, förtroendevalda och ideella och samtala om hur det är att leva och verka i Värsås pastorat. Senast det var biskopsvisitation i Värsås pastorat var 2013.

Under visitationen finns det tre tillfällen som är öppna för alla i pastoratet. Dessa är:

Tisdag 29/11, kl. 9.00 - Morgonmässa

Morgonmässa i Sventorps kyrka. Denna mässa inleder biskopsvisitationen och leds av Biskop Åke Bonnier.

Onsdag 30/11, kl. 12.00 - Sopplunch

Denna sopplunch i Sventorps församlingshem får vi besök av Biskop Åke och resten av visitationsteamet. Suntorps kapellsyförening har dessutom försäljning av julens godsaker.

Söndag 11/12, kl. 10.00 - Visitationsmässa i Värsås kyrka

Biskopsvisitationen avslutas med en festlig mässa i Värsås kyrka som leds av Biskop Åke. Sventorps kyrkokör, V-Kören, Högtrycket och pastoratets piano- och orgelelever medverkar. Efter mässan serveras korv i bröd till kyrklunch innan Biskop Åke avslutar visitationen med att hålla sitt visitationstal där han kommer prata om vad han sett för möjligheter och utmaningar i Värsås pastorat.

Varmt välkomna!

KLOCKRINGNING OCH BÖN FÖR FRED OCH FÖRSONING
Klockringning äger rum måndag- lördag kl 12 i Sventorps, Värsås, Varola och Forsby kyrkor med anledning av kriget i Ukraina. Biskop Åke vädjar till församlingarna i Skara stift att be för det svåra läget.

Foto: Foto: Susanne Carlsson

”Gud, vi ber för situationen i Ukraina. Herre, förbarma dig och låt besinningen komma till dem som har möjlighet att påverka det som nu sker. Var med den Ukrainska befolkningen. Herre, förbarma dig! Gud, jag ber att Europa än mer ska öppna sina gränser för flyktingar också från Ukraina. Herre, förbarma dig! Gud, jag ber att Sverige återigen ska vara en förebild i generositet och öppenhet för fred och trygghet. Herre, förbarma dig! Kristus, förbarma dig! Herre, förbarma dig! I Jesu Kristi, vår Frälsares namn. Amen.”

Expeditionen är öppen kl. 10.00-12.00 måndag till fredag.

Telefonen till expeditionen, 0500- 42 50 09, är bemannad under expeditionstid.