Värö-Stråvalla församling Besöks- och postadress: Värö 17, 43265 Väröbacka Telefon: +46(340)660010 E-post till Värö-Stråvalla församling

Daglediga i Bua kyrka

Välkommen till våra träffar för daglediga i Bua kyrka.

Bua kyrka

En torsdag i månaden kl. 14.00-16.00.

Vi börjar i kyrkan med en kort andakt och sedan får vår inbjudna gäst ordet. Efter programmet serveras kaffe och smörgås i församlingssalen.

Kostnad: 20 kr. Alla är hjärtligt välkomna!

Program för våren 2018

"Världskrig och en brudklänning" Andreas Persson.

Föreläsning med bilder, föremål och film - om beredskapstidens Halland.
Utställningen ”Världskrig och en brudklänning” på Garnisons- och Luftvärns- museet 2016, blev välbesökt. Beredskapstiden väcker fortfarande många minnen. Det var en tid när mörkläggning och ransonering blev vardag för hallänningarna - men även en tid när fantastiska kärlekshistorier kunde uppstå. Som när en amerikansk pilot som nödlandat i Skåne, fick sy om sin fallskärm till brudklänning.
Föreläsningen blir ett samtal mellan deltagarna och museipedagog Andreas Persson. En minnesvärd stund utlovas och deltagarna välkomnas att dela med sig av sina minnen från tiden.

22 mars

"Ett bibeläventyr för vuxna" Marie Wadström.

Bibeläventyret är ett projekt inom Svenska Bibelsällskapet. Vi vill ge kunskap om och en upplevelse av Bibeln för barn. Detta gör vi genom att erbjuda Bibeläventyr. Grundidén är att på ett pedagogiskt sätt lära ut kunskapen så att den fastnar. Till vår hjälp har tar vi trolleri, rapp, rörelser, draman och mycket annat.

Men bibeläventyret finns också för vuxna och detta ska Marie Wadström, församlingspedagog från Kungsbacka visa och berätta…

19 april

"Skivor till kaffet", vi får lyssna på gamla fina melodier från ett välsorterat skivarkiv. Lennart Qvarnström spelar och berättar

Hemlig gäst