Afton i trädgården

Sommaren är snart här och med den kommer både värmen och möjligheten till avkoppling. Att få stanna upp, ta sig tid med sådant som man annars inte hinner med, är viktigt för oss. Musikserien ”Afton i trädgården” är en sådan möjlighet, tänker vi.

Välkommen till musikserien ”Afton i Trädgården”. Onsdagar 9 juni till 4 augusti klockan 19.00.

Välkommen på kaffe/te och kaka klockan 18.00-19.00 i trädgården, vardagsrummt eller sällskapsrummet.

Sommaren nalkas och med den kommer både värmen och möjligheten till avkoppling. Att få stanna upp, ta sig tid med sådant som man annars inte hinner med, är viktigt för oss. Musikserien Afton i trädgården är en sådan möjlighet, tänker vi. Vi är glada att under sommaren återigen få ”öppna upp” och inbjuda till Afton i Trädgården. Från och med 1 juni följer vi de nya restriktionerna gällande sammankomster. Detta år bjuder vi på sommarkonserter såväl utomhus i kyrkans vackra ”klosterträdgård”, som inomhus i kyrkolokalen, beroende på väderlek och inriktning av musikprogram.

9 juni kl. 19.00 Orkesterkonsert
Orkester- och Orgelkonsert med musik av bland annat Francis Poulenc.
S:t Tomas Symfoniorkester
Crescenzo Grifone, orgel

16 juni kl. 19.00 Körkonsert
Sångensemble ur S:t Tomas Kammarkör och Vox Feminae
Francesco Acquista, dirigent

23 juni kl. 19.00 Come give me love
Sånggrupp ur Vivid Voices framför poplåtar, musikalsång, och visor om tro, hopp och kärlek i sommarkväll.
Sånggrupp ur Vivid Voices

30 juni kl. 19.00 Celtic Country
Skotsk-svenska duon Sláinte framför svängig irländsk, skotsk och amerikansk folkmusik, poplåtar från 50-talet, lite country och mer därtill!
Slainte

7 juli kl. 19.00 Somrig a cappella-konsert
Riltons vänner bjuder på låtar från deras Beppe Wolgers-föreställning, ett medley med svensk musik från 1600-talet fram till Zara Larsson, musik av Electric Banan Band, Somliga går med trasiga skor samt ett par låtar från vår senaste skiva.
Riltons vänner

14 juli kl. 19.00 Ge mig en dag
En konsert med tolkning av svenska visor av några av vår tids mest folkkära kompositörer såsom Olle Adolphson, Jan Johansson m.fl. Medverkar gör Frida Augustsson på sång, Axel Karlsson på piano, Sebastian Jonsson på sopran, altsaxofon och klarinett.
Trio Emfas

21 juli kl. 19.00 Pulcinella, Pierrot, en Harlekein och andra figurer
Baletten Pulcinella, är en kärlekshistoria som innehåller både svartsjuka, trolldom och ett lyckligt slut i Stravinskijs eget arrangemang för cello och piano. Vi bjuds på Debussy-sonat och legenden om Pierrot som sjunger för månen, om kärlekshistorien mellan Harlekin och Columbine och mycket mer, med stycken av Debussy, Stravinsky mfl.
Kristin Malmborg, cello
Asuka Nakamura, piano

28 juli kl. 19.00 Moondog - musik för slutna ögon
Från fjärran östern till klassiskt, med verk av den legendariske amerikanske tonsättaren och gatumusikern, med influenser från barock, folkmusik och jazz.
Bengt Tribukait, klaviatur
Stefan Lakatos, slagverk

4 augusti kl. 19.00 Klezmermusik
Klez is More består av tre erfarna musiker inom klezmer judisk-östeuropeisk festmusik, jazz och pop som sammanstrålat i en ny konstellation. På kort tid har bandet fått en entusiastisk publik som hungrar efter ny klezmer. Spelglädje och sväng står som alltid i fokus i denna härliga musik och här  beskrivs känslornas hela färgpalett; från djup sorg och längtan till en explosion av glädje.
Martin Rosengart - klarinett
Miriam Oldenburg - dragspel