Diakoni

Diakoni är att möta medmänniskor på den plats och i den situation som de just nu befinner sig – utan krav eller motprestation. Diakoni är kristen tro omsatt i handling och att likt Jesus fråga: vad kan jag göra för dig?

I Vällingby församling är vi tre diakoner. Vi finns till för att stötta dig i din
vardag för och inspirera dig till att finna dina egna lösningar utifrån dina behov och förutsättningar. Alla diakoner har tystnadsplikt. Vi för inga journaler och samtalen är kostnadsfria.

Samtal och själavård
Ibland kan det vara bra att få samtala med någon utomstående. Kanske om det som känns tungt, och svårt. Det kan också vara om något som rör dig själv i relation till andra som du vill dela med dig av till en utomstående. Då kan du vända dig till oss diakoner och präster. Vid behov kan vi göra hembesök. Vi kan även erbjuda samtal kring ekonomiska frågor och möjlighet att söka fondmedel. Ring till någon av oss för tidsbokning.

Diakoniexpedition
Vi har expeditionstid måndagar och onsdagar klockan 10.00 till 12.00 i S:t Tomas kyrka. Du är varmt välkommen att besöka oss, eller att ringa för tidsbokning.

Har du drabbats av sorg?
Vi erbjuder dig möjlighet att delta i sorgegrupp under en termin. För mer information kontakta församlingen.

Koppargården
Varannan torsdag klockan 11.00 firar vi musikgudstjänst på vård- och omsorgsboendet Koppargården, som ligger i Råcksta.

Volontärarbete

Du kan göra skillnad! Är du nyfiken på att träffa nya människor och framförallt att göra något för andra? Då kan volontärarbete vara något för dig. Vi välkomnar nya medarbetare i alla åldrar, från olika kulturer och med olika erfarenheter. Vi träffas och samtalar för att tillsammans hitta vad just du kan bidra med i våra verksamheter.

Sopplunch
Varje torsdag klockan 12.30 serverar husfar en matig soppa, med smörgås och kaffe. Pris 40 kronor, i vardagsrummet i S:t Tomas kyrka.