Foto: Alex Giacomini IKON

Konfirmation

En möjlighet för dig som är nyfiken på livet. Konfirmationstiden är en tid för möten, vänskap och sökanden.

Du kanske vill tala om tro och livsfrågor med jämnåriga och vuxna.

Att välja att konfirmera sig är för en del ett personligt självklart val, för andra inte. Någon har föräldrar som påverkar, andra väljer att konfirmera sig för att kompisarna gör det, medan någon annan känner sig lite nyfiken på vad konfirmationstiden kan ge osv.
Det år du börjar årskurs åtta bjuder Svenska kyrkan in dig till konfirmation.
Konfirmationstiden är en tid för möten, vänskap och sökanden.

Under våra träffar utgår vi från samtal och diskussioner där just dina frågor och funderingar är viktiga. Det kan handla om grundläggande mänskliga frågor, till exempel om vad som är rätt eller orätt, om vänskap och kärlek, ansvar och vad står det i bibeln.

Frågor som  människor ställs inför. Under konfirmationstiden kommer du också att delta i olika gudstjänster och på så sätt lära känna din församling.

Konfirmationen är en bekräftelse av dopet och att i Guds ögon är alla människor värdefulla. Genom konfirmationen får du det bekräftat.

Oavsett vilken anledning som är din anledning, är du mycket välkommen att bli konfirmand, i någon av våra grupper.

Vi har ett antal olika alternativ att välja mellan. Du får välja vilket alternativ som helst oavsett i vilken församling du bor.

Välkommen och hoppas vi se.

Frågor och funderingar, välkommen då att höra av dig till pastorsexpeditionen.

Lär känna dig själv under konfirmandtiden

Konfirmation handlar om Gud och om det du tycker är viktigt i livet. Du får en chans att lära dig mer om kristen tro och det är okej att fråga om allt.

Det år du fyller fjorton bjuder Svenska kyrkan in dig till konfirmation. Ordet konfirmation betyder bekräftelse och med det menas bekräftelse av ditt dop och dig.

När du döps får du nämligen löftet att Gud alltid finns med dig genom livet. Under konfirmandtiden får du möjlighet att upptäcka vad det betyder.

Träffas ofta eller åka på läger

Konfirmandtiden kan se ut på olika sätt. I en del församlingar träffas konfirmandgruppen regelbundet under ett läsår, antingen varje vecka eller en hel helg i månaden. I andra församlingar är konfirmandtiden koncentrerad till några veckor på sommarlovet.

Du kan också åka på ett läger med en inriktning som du är intresserad av. Oavsett vilket alternativ du väljer tar det ungefär lika lång tid sammanlagt att konfirmeras.

Nya kompisar och mer kunskap

Om du väljer att konfirmera dig hoppas vi att du efteråt ska känna att du har fått svar på dina frågor, att du har fått många nya kompisar och har haft en jätterolig tid, och att du har lärt dig mer om Gud, Jesus, livet och världen. Kanske var kristen tro något för dig, kanske inte, men du vet vad det handlar om.