Präst håller spädbarn vid dop.
Foto: Johannes Frandsen IKON

Dop

Ett nytt liv har kommit till världen. Det är en gåva till föräldrarna, att få ta emot ett litet barn. Vi känner tacksamhet och glädje över ansvaret. Det vill vi gärna fira tillsammans med er.

Dopet är en välkomstfest där kärleken till det lilla barnet hyllas.
En inbjudan skickas ut till de nyblivna föräldrarna, där det finns information om dopet och vem man kan kontakta. Dopet förbereds genom samtal med präst.

Våra kyrkor i Vä, Skepparslöv, Köpinge, Träne och Djurröd erbjuder  lördagsdop och dop i de allra flesta gudstjänster på sön- och helgdagar.

Vi hoppas att något av dessa alternativ ska passa. Har ni frågor och funderingar är ni välkomna att kontakta oss.

Kvinnlig präst håller barn vid dop.
Foto: Leif Persson
Dopskål i silver på vit broderad duk med blommor.

Lördagsdop

Välkommen att boka tid för lördagsdop

Dopet är en fest i Guds familj

Vill du låta döpa ditt lilla barn? Eller är du ung eller vuxen och vill bli döpt själv? Dopet är en fest då vi firar att den som döps blir en del i Guds stora familj.

Den som döps blir samtidigt medlem i Svenska kyrkan.

Svenska kyrkan döper både barn och vuxna

Små barn, unga och vuxna är lika välkomna att döpas. Man behöver inte prestera något, tro på rätt sätt eller förstå allting. Tvärt om – dopet är en gåva som bara är att ta emot.

För dig som vill hyra lokal i församlingshemmet
En lokal inklusive kök: 700 kronor.
Flera lokaler inklusive kök: 1000 kronor.

Församlingsexpeditioner:

Öppettider i Vä-Skepparslöv