Foto: Johan Nilsson

Konserter i Uppsala domkyrka

Här hittar du information om aktuella och kommande konserter i Uppsala domkyrka.

Brassensemblen Linnékvintetten står gruperade på rad inför kameran med sina mässingsinstrument.

Linnékvintetten spelar tornmusik under två sommarveckor

Blåsensemblen håller dagliga lunchkonserter i domkyrkan 28 juni - 9 juli kl 12.00.

Ruiffatiorgelns orgelverk syns i förgrunden och uppe på norra korväggen bakom orgeln skymtar Andens fönster med en duva i mitten av rosettkompositionen.

Internationella orgelkonserter i Uppsala domkyrka

Under sju söndagar kl 15.30, 3 juli-14 augusti, ges gratis orgelkonserter i domkyrkan med gästande internationella solister som bland andra Ilaria Centorrino, William Whitehead och Christoph Grohmann.

Ungdomskören från Braunschweigs katedral står uppställda på kajen vid en sjö och en vidsträckt utsikt över vattnet bakom sig.

Konsert för själ och hjärta med ungdomskör från Braunschweig

Gäster från sydtysk katedral bjuder på körmusik av Bach, Schütz, Stanford och Daley i Uppsala domkyrka torsdag 21 juli kl 18.00.

Uppsala domkyrkas orglar

Läs om domkyrkans orglar