Foto: Magnus Aronsson / IKON

På gång i Uppsala domkyrka

Vad händer just nu i Uppsala domkyrka? Här kan du läsa om aktuella konserter, gudstjänster, samtal, högtider och allt annat som året runt får vår katedral att leva.

Aktuellt Uppsala domkyrka

Domkyrkans två stora orglar avbildas mittemot varandra och inmonterade i bilden finns två porträtt på organisterna Robert bennesh och Gregory Lloyd.

Missa inte orgelduellen lördag 4 februari

Kyrkomusikerna Robert Bennesh och Gregory Lloyd gör upp i en spännande vänskapsmatch med svallande tongångar, kvicka genrebyten och kanske rentav några Ess-dur i rockärmen. Här berättar de båda om hur de förbereder sig.

Domkyrkans södra fönsters färger återspeglas vackert på väggen under valven i Uppsala domkyrkas korsmitt.

"Gosskör under valven" när fyra domkyrkokörer samlas för att sjunga

Det blir orgelduell och direktsändningar av både Choral Evensong och en högmässa med extra körtryck i Uppsala domkyrka under helgen 4-5 februari.

Tonsättarna Hans-Ola Ericsson och Olivier Messiaens porträttbilder mot en bakgrund av nattvardsoblater i närbild. Hans-Ola i glasögon och skägg, Messiaen på svartvit äldre bild.

Hans-Ola Ericsson framför Messiaens "Livre du Saint-Sacrement"

Hör ett av den franske tonsättarens mest omfattande orgelverk spelat på Ruffattiorgeln söndag 26 februari kl 16.00.

Texten "Never Enough" står i klarrött med stora bokstäver över en knuten näve mot svart bakgrund.

DUM ger allt i samtidstolkande konsert

Se och hör rockkören komma loss i konserten "Never Enough" i Uppsala domkyrka 10 och 11 februari kl 19.00.

Dags för Barnens kyrka igen

Kom och var med i Barnens kyrka! Vintern/våren 2023 blir det fyra fredagar fulla av sångglädje, rörelse, berättande och bön för de yngsta, mitt i domkyrkan kl 10.00.

Ta del av Förintelseöverlevandes vittnesmål i bild, text och inspelningar

Sanna Sjöswärds utställning "Fading Stories" skildrar såväl sorg och mörker som civilkurage och hopp och kan ses i Uppsala domkyrka 27 januari-26 februari.

Vokalgruppen VOCES8 , uppklädda på ett klassiskt gruppfoto. Männen har eleganta kostymer och kvinnorna lika eleganta klänningar.

VOCES8 ger konsert i domkyrkan

Uppmärksammad sångensemble från Storbritannien bjuder på jazz, klassiskt och poptongångar söndag 19 mars kl 18.00. Biljetter finns ute nu.

Visningar av Uppsala domkyrka

Att delta i en guidad visning av domkyrkan eller museet Skattkammaren gör ditt besök extra minnesvärt. Titta i lugn och ro medan guiden berättar och svarar på frågor.

Bra att veta inför besöket i Uppsala domkyrka

Inför ditt besök

Välkommen till Uppsala domkyrka. Här hittar du den information du behöver inför ditt besök i Uppsala domkyrka.