Foto: Anders Tukler

På gång i Uppsala domkyrka

Här hittar du information om vad som är aktuellt just nu i Uppsala domkyrka.

Aktuellt Uppsala domkyrka

Brassensemblen Linnékvintetten står gruperade på rad inför kameran med sina mässingsinstrument.

Linnékvintetten spelar tornmusik under två sommarveckor

Blåsensemblen håller dagliga lunchkonserter i domkyrkan 28 juni - 9 juli kl 12.00.

En detalj ur Kristina Eldons abstrakta fotografi i skimrande gula färgtoner.

Kristina Eldon ställer ut i Uppsala domkyrka i sommar

Fotografier och textila verk med associationer till skönhet, skörhet och det fördolda visas 18 juni-21 augusti. Vernissage 18 juni kl 13.00.

Ruiffatiorgelns orgelverk syns i förgrunden och uppe på norra korväggen bakom orgeln skymtar Andens fönster med en duva i mitten av rosettkompositionen.

Internationella orgelkonserter i Uppsala domkyrka

Under sju söndagar kl 15.30, 3 juli-14 augusti, ges gratis orgelkonserter i domkyrkan med gästande internationella solister som bland andra Ilaria Centorrino, William Whitehead och Christoph Grohmann.

Ungdomskören från Braunschweigs katedral står uppställda på kajen vid en sjö och en vidsträckt utsikt över vattnet bakom sig.

Konsert för själ och hjärta med ungdomskör från Braunschweig

Gäster från sydtysk katedral bjuder på körmusik av Bach, Schütz, Stanford och Daley i Uppsala domkyrka torsdag 21 juli kl 18.00.

Tre porträtt av författarna Ola Larsmo, Elin Cullhed och Katarina Kieri.

Elin Cullhed, Ola Larsmo och Katarina Kieri medverkar på författardag

Lördag 27 augusti kl 13.15-16.30: "Författardag i dômen" med tre samtal kring skrivande och aktuella romaner.

Följ med på katedralsvandring på vackra Upplands Bro-leden

Välkommen att delta i en heldagsvandring 13 augusti i ett samarbete mellan Stockholms domkyrkoförsamling och Uppsala domkyrkoförsamling.

Bra att veta inför besöket i Uppsala domkyrka

Planera ditt besök

Välkommen till Uppsala domkyrka. Här hittar du information inför ditt besök.