En präst och två pedagoger leder sånmg i domkyrkans högkor med en församling bestående av många små barn och deras föräldrar. Vi ser barnen från bakom ryggen på de medverkande.
Foto: Alex Giacomini / IKON

På gång

Vad händer just nu i Uppsala domkyrka? Här kan du läsa om aktuella konserter, gudstjänster, samtal, högtider och allt annat som året runt får vår katedral att leva.

Aktuellt Uppsala domkyrka

Tre engelska körer från Oxford och Loindon på varsitt uppställningsfoto i universitets- eller kyrkomiljö.

Engelsk körsommar i domkyrkan

Skönsjungande gäster från Oxford och London låter musiken blomma ut under valven i tre konserter under juni och juli.

Porträttbild på musikern Jörg-Hannes Hahn som blickar in i kameran med ansiktet stött i händerna och iförd svart kavaj.

Jörg-Hannes Hahn spelar Bach, Lizst och Hambraeus

Organisten från Stuttgart ger en solokonsert i Uppsala domkyrka söndag 16 juni kl 18.00.

Milke Falck, dirigent sedan 34 år i Uppsala domkyrka, står iförd kavaj och svarta glasögon uppe på västra läktaren i domkyrkan med utsikt över kyrkorummet.

Milke Falck firas med avskedskonsert efter 34 år i domkyrkan

Uppsala Domkyrkokör, Schola Cantorum, Linnékvintetten, Anders Paulsson och Andrew Canning medverkar alla lördag 1 juni kl 15.00.

En flöjtspelande ängel i grön dräkt, en av flera valvmålningar i Uppsala domkyrkas mittskepp.

Upplev "Förklädd gud" i konsert på nationaldagen

Uppsala domkyrkas ungdomskör, S:t Matteus symfoniorkester och solister framför Lars-Erik Larssons klassiker i sin helhet torsdag 6 juni kl 15.00.

Oscarskyrkans vokalensemble står svartklädda och uppradade längs ett balkongräcke med blå himmel i bakgrunden och blickarna ner mot betraktaren/fotografen.

Oscarskyrkans vokalensemble ger lunchkonsert i domkyrkan 25 maj

Programmet innehåller musik av Whitacre, Mäntyjärvi - och ett uruppförande av Paula af Malmborg Wards "Ikaros fall".

Flickkören Mädchenkantorei am Bamberger dom sjunger i sin hemkyrka iförda sina vinröda kåpor.

Bambergs domkyrkas flickkör sjunger i Uppsala

Var med när ensemblen från Bayern ger gemensam konsert med Uppsala domkyrkas flickkör 24 maj.

Två porträtt på musikerna Robert Bennesh t v i skjorta och slips och Johan Hammarström t h i runda hornbågade glasögon i gatumiljö.

Två nya musiker välkomnas till Uppsala domkyrka

Robert Bennesh och Johan Hammarström ser fram emot att från och med i höst få bidra till och vidareutveckla ett rikt musikliv i Nordens största katedral.

En digitalt framställd akvarellmålning av kyrka i solnedgång. Himlen har vacker rosa toning och solen skiner bakom kyrktornet mellan molnen som skingrat sig. Fyra personer går mot kyrkan. De har varsin ryggsäck på sig.Landkskapet omkring dem blommar och ser nästan lite drömskt ut i den akvarellfärgade solnedgången.

Information om vad som gäller för väskförbud i Svenska kyrkan Uppsala

Polismyndighetens beslut att införa ett väskförbud på större evenemang i Sverige omfattar i dagsläget inte gudstjänster och konserter i kyrkan. Här kan du läsa mer.

Visningar av Uppsala domkyrka

Att delta i en guidad visning av domkyrkan eller museet Skattkammaren gör ditt besök extra minnesvärt. Titta i lugn och ro medan guiden berättar och svarar på frågor.

Bra att veta inför besöket i Uppsala domkyrka

Inför ditt besök

Välkommen till Uppsala domkyrka. Här hittar du den information du behöver inför ditt besök i Uppsala domkyrka.