Samtalsstöd

När livet är svårt kan du behöva prata med någon. Genom samtalsstöd i Svenska kyrkan Uppsala kan du boka tid för att prata med en diakon. Du behöver inte vara kristen eller medlem i Svenska kyrkan, och det kostar ingenting. Vi finns här för dig oavsett ålder och livssituation.

Med en diakon kan du tala om det som är svårt

Samtal med en präst eller en diakon i Svenska kyrkan kallar vi ofta för själavårdssamtal. För präster och diakoner är tron på Gud självklar, men du behöver inte tillhöra Svenska kyrkan eller vara troende. Präster och diakoner har tystnadsplikt.     

Läs mer om tysnadsplikt här

Samtalsstöd 

Genom samtalsstöd kan du boka tid för samtal med en Diakon. Samtalen är kostnadsfria och kan handla om det som är väsentligt för dig - exempelvis relationer, stress, sorg, ensamhet, tro eller tvivel. Det förs inga journaler under samtalen.  

Vi som jobbar med samtalsstöd är diakoner med stor erfarenhet av att möta människor i olika livssituationer.

Boka samtal

För att boka tid för samtal kan du ringa telefonnummer 018 430 38 62. Telefonsvararen är öppen dygnet runt och du bokar genom att tala in ett meddelande. Lämna namn och telefonnummer så kontaktar vi dig så snart som möjligt. Vanligtvis inom 3-4 helgfria arbetsdagar. Det går även bra att mejla till: uppsala.samtalsstod@svenskakyrkan.se

Är du i akut behov av att tala med någon ring jourhavande präst som har öppet alla kvällar kl. 21.00-06.00. Ring 112 och fråga efter jourhavande präst. 

Jourhavande präst pratar i mobiltelefon med bibeln uppslagen framför sig.
Foto: Magnus Aronson /Ikon