Foto: Illustration: Joel Hultdin

Musikalen Växtvärk

Se uruppförandet av musikalen Växtvärk lördag den 13 maj kl 13.30 och 15.30 på Väven. Barnkörer från Umeå framför den spännande berättelsen om Myra, Björn och Betula som är skapad av umebor.

Myra ser sig omkring, Det knakar och sprakar, växer och grönskar. Blommor, träd, gräs, skogar, hav, allt omkring lyser och doftar så gott.  Tänk att jag är en del av allt det här, sa Myra för sig själv och suckade förnöjt.

Långt där borta, där ängen möter skogen går Björn, som också ser sig omkring, känner, luktar, smakar. Mmmm, här finns det mycket för mig att festa på och allt är gratis, det är bara att roffa åt sig. Härligt.

Deras vägar korsas vid glasbjörken Betula. Myra blir vän med trädet och tar hem en krans av björkfrön till stacken och sjunger sånger för den. Björn å sin sida hittar en bra festplats vid Betulas stam men råkar samtidigt förgifta bäcken bredvid.

Föreställningen har en spännande handling, men berör samtidigt ämnen som nedskräpning, vänskap, död, förlåtelse och hopp.

Växtvärk är en påminnelse om att skapelsen inte skett bara en gång, utan vi är alla med och skapar

Therese Hamrén
Biljetterna släpps den 14 april via Tickster

Musikalen Växtvärk

Musikalen Växtvärk är både ett musik- och ett miljöprojekt. Det började som en del av Svenska kyrkans sätt att lyfta hållbarhetsfrågor. Pedagoger och körledare lät barnen i Umeå stadsförsamlings barnkörer berätta vad de tänker kring miljö och klimat. Barn från sex år och uppåt ritade teckningar och några blev intervjuade. Utifrån bilder och tankar skrev pedagog Therese Hamrén berättelsen om Björn, Myra och björken Betula.

Längd: 45 minuter
Målgrupp: Från ca 6 år och uppåt
Premiär: Lördag 13 maj kl 13.30 och 15.30 på Väven
Låttexter: Liza L Lundkvist
Musik: Jonas Östlund och Liza L Lundkvist
Manus: Therese Hamrén
Körledare/projektledare: Malin Björkman Hietala
Regi: Eva Blommé
Illustration: Joel Hultdin

Medverkar gör fem barnkörer, flera musiker, två artister som gått Musikallinjen på Strömbäck, en skådespelare från Tantteatern samt dramaelever från Kulturskolan.

Barn har rätt till liv och utveckling. De har rätt att uttrycka sin mening och höras i frågor som rör dem. Vi behöver rusta dem att möta sin framtid. För detta behöver vi inge dem hopp, mod och kraft 

Barnkörer sätter upp nyskriven musikal

I maj har den lokalproducerade barnmusikalen Växtvärk premiär. Uppemot hundra barn, ett par musikalartister och flera musiker tar plats på Väven-scenen.

Några barn står bredvid varandra och sjunger framme i kyrkan. En kvinna kompar på piano.

Barnkörer

Sjunga i kör handlar inte bara om låtar och musik utan minst lika mycket om kompisar, skratt och skoj och gemenskap.

Gudstjänst hemma

Fira andakt här varje söndag kl 10. Andakterna kommer från Umeå, Vännäs-Bjurholm, Bygdeå, Nordmaling, Holmsund, Sävar-Holmön och Hörnefors.

Håll koll på vad som händer

Predikoturen har bytt plats. Så här fortsätter du att hitta allt som händer i Umeås kyrkor.

Bli volontär

Lys upp någons dag genom att ge av din tid och engagemang. Som ideell engagerar du dig för en särskild uppgift under en bestämd tid. Det kan vara längre eller kortare uppdrag.

Samtal och stöd genom hela livet

När något inte blev som man hoppades eller livet har kört ihop sig kan det vara skönt att ha någon att vända sig till. Kyrkan finns här för dig genom hela livet, i med- och motgång.

Det händer i kyrkan

Vill du prata om Gud med andra, kanske på finska? Äta god mat och umgås? Sjunga i kör, även om du tycker att du inte kan? Eller vill ditt barn träffa kompisar och göra roliga saker? 

Dop, bröllop och begravning

Kyrkan finns där genom hela livet, från att välkomna ett barn in i Guds familj, välsigna äktenskapet till att stödja anhöriga i sorgen efter någon nära.

Tidningen Spira

Spira är en tidning om livsfrågor och tro, som delas ut gratis till alla hushåll i Umeå fyra gånger per år. Tidningen finns också i din närmaste kyrka.