Barnhänder som spelar på en kyrkorgel.
Foto: Johannes Frandsen

Orgelskola i Backens kyrka

Vi utbildar sex orgelelever från sex till arton års ålder. Några är nybörjare, medan andra redan vikarierar som orgelspelare i kyrkorna i närområdet.

Församlingen hyr ut fem övningsorglar till eleverna. Umeå landsförsamling är en av tre församlingar i Luleå stift som undervisar i orgel enligt Suzukimetoden. Vi erbjuder även konventionell orgelundervisning för ungdomar och vuxna.

Vill du veta mer om Suzukiundervisning på orgel, besök www.suzukiorgan.com

Hitta till Backens kyrka

Backens kyrka är huvudkyrka i Umeå landsförsamling

Häradsvägen 22
Busshållplats Klockarvägen

Öppettider: Vardagar kl 10.15–15.45 och i samband med gudstjänster och andra arrangemang.

E-post  Umeå landsförsamling

Koordinater
Latitud 63.830723
Longitud 20.169637
Klicka här för att se en karta>

I den nyrenoverade prästgården ovanför kyrkan finns kontor samt verksamhets- och samlingslokaler. Läs mer om Prästgården här>

Det händer i kyrkan

Vill du prata om Gud med andra, kanske på finska? Äta god mat och umgås? Sjunga i kör, även om du tycker att du inte kan? Eller vill ditt barn träffa kompisar och göra roliga saker?

Kyrkguiden

Hitta till Svenska kyrkan med hjälp av appen Kyrkguiden, se vad som händer och planera in gudstjänster och annat som du inte vill missa. Appen är gratis och finns för både iPhone och Android.

Fira gudstjänst

Varje vecka firas gudstjänster runt om i Umeås kyrkor. Du är alltid välkommen! Under året infaller också många viktiga högtider i kyrkan.