Valresultatet i Umeå

Nyhet Publicerad Ändrad

Ungefär 11 000 personer röstade. Valdeltagandet var 19,55 procent. Här hittar du valresultatet för Umeå kyrkofullmäktige.

Nu är den slutliga rösträkningen gjord. Valdeltagandet i Umeå var 19,55 procent, något mindre än 2017 då 21,32 procent av väljarna röstade.

POSK och Kristdemokrater i Svenska kyrkan tappar röster medan Miljöpartister i Svenska kyrkan och den nya gruppen Himmel och jord går framåt.

Här hittar du det resultatet för kyrkofullmäktige. Notera att antalet totala mandat i fullmäktige minskat från 53 till 41.

Valresultat efter valet 2021. Observera att antalet totala mandat i kyrkofullmäktige har minskat från 53 till 41. Klicka på bilden för att komma till webbplatsen med valresultat.

Valresultat i alla tre val

Här hittar du resultatet
Foto på röstkortskuvert. I bakgrunden ser man personer som köar.

Kyrkovalet - demokrati i kyrkan

Svenska kyrkan gick till kyrkoval den 19 september 2021. Valdeltagandet blev 18,4%. Nästa kyrkoval äger rum den 21 september 2025. Informationen på den här webben rör kyrkovalet 2021.

Fler artiklar och nyheter

Nu startar insamlingen inför tuff jul

Publicerad:

Dyrare mat och högre elräkningar lär göra årets jul tuffare för fler. Därför startar Svenska kyrkans lokala insamling ”Ge fler julklappar” redan den 1 november. – Varenda krona går till presentkort. Så även små gåvor gör skillnad när vi är många som hjälps åt, säger Åse Lindegren, diakon.

Pyssel och tacos på läger med Blå konfa

Publicerad:

Sju ungdomar som gått Blå konfa avslutade med två dagar på Tavelsjö lägergård. Att sova borta och laga tacos var roligast tycker Isac Olovsson.

Poddar och peppar för planetens skull

Publicerad:

Eduardo Pettersson guidar umebor i energi- och klimatfrågor och slår gärna hål på myter om vad som inte funkar i norra Sverige. Sin egen energi hämtar han ute i naturen.

När det värsta har hänt...

Publicerad:

När Carina Kjellssons son dog hastigt blev kyrkan en viktig plats för sorgen. Här tänder hon ljus, sköter om graven och pratar med andra i en sorgegrupp med diakon Monica Lundgren. – Det ger lite sinnesro i själen.

Olof Wretling: ”Humor har en unik kraft”

Publicerad:

Uppgiften att skriva ett brev till sin döda pappa satte fart på Olof Wretlings sorgearbete. I sina sommar- och vinterprat berättar han hur sorgen gjorde honom till en skrivande människa.