Nu släpps biljetterna till kulturfesten

Nyhet Publicerad

Nu släpps biljetterna till fyra av konserterna under Umeå kulturfest Heliga rum. De nio andra är gratis.

Umeå fyller 400 år och Svenska kyrkan firar med en nio dagar lång kulturfest den 28 maj till 5 juni.  Det blir 13 konserter med musik, poesi och konst. De flesta konserterna är gratis. Fyra konserter kostar 150 kronor vardera. Köp via Biljettcentrum.

”Bach för sjutton!” – musik från 1700-talet

Söndag 29 maj kl 19.00, Umeå stads kyrka.
Upplev 1700-talets gigant J.S. Bach med nyckelharpa, cembalo, flöjt och violin.

”Du går icke ensam” – musik från 1800-talet

Måndag 30 maj kl 19.00, Umeå stads kyrka.

”Treenighet”

Fredag 3 juni 19.00, Tegs kyrka.
Förtätad musik av Mozart, Clarke och Brahms med Amanda-trion möter poesi av Tomas Tranströmer med skådespelare Miriam Forsberg.

”Min ö är full av klanger”

Lördag 4 juni kl 19.00, Tegs kyrka.
Djupt allmänmänsklig och gripande musik med sopran Jessica Elevant, pianist Love Derwinger och klarinettist Kjell Fagéus. Skådespelare Stina Ekblad reciterar.

Köp din biljett här

Biljettcentrum

Program 28 maj till 5 juni 2022

Lördag 28 maj

”Jubilate” – musik från 1600-talet

Lördag 28 maj kl 15.00, Backens kyrka. Invigningskonsert. Lene Langballe, Kersten Cottyn, Jonas Östlund, liten orkester, kör och solister spelar musik av Gabrielli och Purcell.

Söndag 29 maj

”Klangen av en solstråle”

Söndag 29 maj kl 15.00, Tavelsjö kyrka. 1600-talets italienska pärlor.

”Bach för sjutton!” – musik från 1700-talet

Söndag 29 maj kl 19.00, Umeå stads kyrka. Upplev 1700-talets gigant J.S. Bach med nyckelharpa, cembalo, flöjt, violin, stråkensemble och kör.

Måndag 30 maj

Lunchkonsert med nyckelharpa och cembalo

Måndag 30 maj kl 12.00, Ålidhemskyrkan. Musik för nyckelharpa och cembalo/orgel med Jon Sjödin och Helena Holmlund.

”Du går icke ensam” – musik från 1800-talet

Måndag 30 maj kl 19.00, Umeå stads kyrka. Låt dig uppfyllas av musik med varma klanger från 1800-talet. Det blir innerligt och känslofullt med orgel, kör och kammarensemble.

Tisdag 31 maj

Musiksagan ”Peter och vargen”

Tisdag 31 maj kl 9.00 och 12.00, Backens kyrka. Upplev sagan med organisterna Maria Axell och Anders Winterstam samt Kristina Sturks dramatisering.

”Enkelhetens djup” – musik från 1900-talet

Tisdag 31 maj kl 19.00, Tegs kyrka. Umeås kyrkomusiker spelar musik av Arvo Pärt tillsammans med Kristen Jansen Brodin och Frida Bromander. Ylva Eggehorn läser egna texter.

Onsdag 1 juni

Lunchkonsert ”Ett hemligt tecken”

Onsdag 1 juni kl 13.00, Mariakyrkan. Ylva Eggehorn läser egna texter. Richard Öberg och Kristen Jansen Brodin spelar piano och flöjt.

”Ohört” – musik från 2000-talet

Onsdag 1 juni kl 19.00, Backens kyrka. Två nyskrivna verk av Jan Sandström och Anders Paulsson. Och improvisation av kyrkans musiker.

Fredag 3 juni

After school-konsert ”Babar”

Fredag 3 juni kl 15.00, Tegs kyrka. Familjekonsert för alla åldrar. Bengt Forsberg och Miriam Forsberg framför Babar av Francis Poulenc.

”Treenighet”

Fredag 3 juni 19.00, Tegs kyrka. Förtätad musik av Mozart, Clarke och Brahms möter poesi av Tomas Tranströmer. Amanda-trion och skådespelaren Miriam Forsberg.

Lördag 4 juni

Lunchkonsert ”Meditativ Klezmer” – Alltid är vi på väg

Lördag 4 juni kl 12.00, Umeå stads kyrka. Kv. Arken trio möter Liza L Lundkvists lyrik.

”Min ö är full av klanger”

Lördag 4 juni kl 19.00, Tegs kyrka. Djupt allmänmänsklig och gripande musik med Jessica Elevant, Love Derwinger och Kjell Fagéus. Skådespelare Stina Ekblad reciterar.

Söndag 5 juni

Musikgudstjänst Umeå kulturfest

Söndag kl 5 juni kl 11.00, Backens kyrka. Umeå kulturfest avslutas med gudstjänst där Stina Ekblad texter och Ylva Eggehorn predikar.

Podden Angeläget!

Nytt avsnitt med temat "Musik som livsrum och motstånd". Kyrkoherde Lena Fagéus samtalar med Anders Winterstam, organist och musiker i Tavelsjö kyrka och Kjell Fagéus, klarinettist om musik och hur musik kan påverka människor på olika sätt i olika skeenden i livet.

Så får du en konsertkompis!

Har du aldrig varit på konsert eller vill du bara ha sällskap? Under vårens stora kulturfest testar Svenska kyrkan konceptet Konsertkompis.

Därför ska du gå på introduktionen

Missa inte introduktionerna en timme innan kvällskonserterna. Det blir ett möte mellan artister och publik.

Nu släpps biljetterna till kulturfesten

Kulturfest 2022

Umeå fyller 400 år och Svenska kyrkan firar med en nio dagar lång kulturfest den 28 maj till 5 juni. Det blir musik, poesi och konst.

I samband med konserterna finns möjlighet att ge en gåva till Act Svenska kyrkan

Pojke står på en soptipp och håller i en trasig boll.

Act Svenska kyrkan

Tillsammans med kyrkor, organisationer och tusentals frivilliga arbetar Act Svenska kyrkan långsiktigt mot fattigdom, förtryck och orättvisor, och agerar snabbt när katastrofen inträffar.

Gudstjänst hemma

Söndagar kl 11 och på vissa kyrkliga helgdagar kan du se en förinspelad andakt här på webben.

Här kan du läsa vad som händer i veckan

Detta händer under veckan i Svenska kyrkan i Umeå

Du behövs!

Det finns många sätt som du kan hjälpa andra medmänniskor på. Att bli medlem, engagera dig som volontär och att ge en gåva är några.

Samtal och stöd genom hela livet

När något inte blev som man hoppades eller livet har kört ihop sig kan det vara skönt att ha någon att vända sig till. Kyrkan finns här för dig genom hela livet, i med- och motgång.

Det händer i kyrkan

Vill du prata om Gud med andra, kanske på finska? Äta god mat och umgås? Sjunga i kör, även om du tycker att du inte kan? Eller vill ditt barn träffa kompisar och göra roliga saker?

Dop, bröllop och begravning

Kyrkan finns där genom hela livet, från att välkomna ett barn in i Guds familj, välsigna äktenskapet till att stödja anhöriga i sorgen efter någon nära.

Senaste Spira

Spira nr 1 har temat ”Heliga rum”. Umeås kyrkor under 400 år. Så hittar du tjuffe. Möt Anna Hjälm som tror på religionsmöten.