Livsberättargrupp i Västerslättskyrkan

Tisdagar kl 13-15.30. En mötesplats för dig i pensionsåldern eller äldre där du får dela erfarenheter ur det egna livet och prata om vad ett gott liv kan innebära. Tio träffar, start 17 januari. Anmälan.

Livsberättargruppen är en mötesplats för dig i pensionsåldern eller äldre. Gruppen träffas en gång i veckan under tio veckors tid. Här får du dela erfarenheter ur det egna livet och tillsammans med andra prata om vad ett gott liv kan innebära: 

  • Hur var det när du var liten och växte upp? 
  • Hur var din ungdomstid och ditt vuxenliv? 
  • Hur är ditt åldrande? 

Vi tar hjälp av foton, musik och avspänning för att öppna upp för minnen, tankar och känslor. Syftet är att hitta nya positiva förhållningssätt och att minska ofrivillig ensamhet. Fika ingår.

När och var? Tio träffar, tisdagar kl 13-15.30 i Västerslättskyrkan. Startar när gruppen är fulltalig, 5-8 deltagare.

Det händer i kyrkan

Vill du prata om Gud med andra, kanske på finska? Äta god mat och umgås? Sjunga i kör, även om du tycker att du inte kan? Eller vill ditt barn träffa kompisar och göra roliga saker? 

En person som kommit fram till en gammal kyrka håller en mobiltelefon i handen. På skärmen visas information om kyrkan.

Kyrkguiden

Hitta till Svenska kyrkan med hjälp av appen Kyrkguiden, se vad som händer och planera in gudstjänster och annat som du inte vill missa. Appen är gratis och finns för både iPhone och Android.

Fira gudstjänst

Varje vecka firas gudstjänster runt om i Umeås kyrkor. Du är alltid välkommen! Under året infaller också många viktiga högtider i kyrkan.