Other languages with Google Translate

Svenska kyrkan i Umeå Besöksadress: Östra Esplanaden 9, 90330 Umeå Postadress: BOX 525, 90110 UMEÅ Telefon:+46(90)2002500 E-post till Svenska kyrkan i Umeå

Du behövs

Det finns många sätt som du kan hjälpa andra medmänniskor på.

Att vara ideell medarbetare innebär att satsa tid och engagemang i en viss uppgift underen bestämd tid. Det kan vara längre eller kortare uppdrag.

Det finns många olika verksamheter inom Svenska kyrkan i Umeå där ditt engagemang gör skillnad. Du får ingen ekonomisk ersättning, men många som ställer upp frivilligt upplever att det också berikar ens eget liv.

I kyrkan kan det handla om att hjälpas åt med kyrkfika, gruppverksamheter eller besöka ensamma människor.

Engagera dig som volontär

I en församling

Alla kyrkor i Umeå behöver regelbundet volontärer för enstaka tillfällen eller längre perioder. Det kan handla om att vara kyrkvärd, vara ledare i en gruppverksamhet, baka bröd till en marknad eller hjälpa till med läxor.

Du kan också kontakta respektive kyrka direkt

Backens kyrka Agneta Mattsson
agneta.mattsson@svenskakyrkan.se / 090-200 28 18

Carlskyrkan Matilde Burström
matilde.burstrom@svenskakyrkan.se / 090-200 27 67

Ersbodakyrkan Kersti Sundquist
kersti.sundquist@svenskakyrkan.se / 090-200 26 76

Ersmarkskyrkan Petter Sundkvist
petter.sundkvist@svenskakyrkan.se / 090-200 25 41

Grisbackakyrkan Anneli Aronsson
anneli.aronsson@svenskakyrkan.se / 090-200 28 56

Mariakyrkan Anna Rinnefeldt
anna.rinnefeldt@svenskakyrkan.se / 090-200 27 82

Tegs kyrka Katrin Nymberg
katrin.nymberg@svenskakyrkan.se / 090- 200 29 13

Umeå stads kyrka Anna Saxin
anna.saxin@svenskakyrkan.se / 090- 200 26 08

Västerslättskyrkan Ulrika Mottmann
ulrika.mottmann@svenskakyrkan.se / 090-200 26 12

Ålidhemskyrkan LenaMari Öfjäll
lenamari.ofjall@svenskakyrkan.se / 090-200 26 13

Hur gör jag om jag är intresserad?

Skicka ett mejl eller ring någon av kontaktpersonerna. Du kan också anmäla dig direkt via Volontärbyrån.

Vad händer sen?

Vi kontaktar dig för ett samtal för att se vilken uppgift eller uppdrag som passar.

När du fått ett uppdrag går du igenom uppgiften med en anställd och skriver en överenskommelse med tider, plats, uppgift och tystnadslöfte. Du är försäkrad under uppdraget. Efter avslutat uppdrag kan du få ett intygtill ditt CV.

Hjälp oss att hjälpa

Runt om i Sverige och i världen arbetar Svenska kyrkan för att hjälpa människor att få ett bättre liv. Här i Umeå handlar det t ex om att ge presentkort vid jul till familjer med svag ekonomi och stödja fattiga EU-migranter så att de ska kunna förändra sina liv.

Vill du stödja vårt arbete? Varje församling har en gåvokassa dit du kan ge. Kontakta respektive församling för att få veta mer.

Du kan läsa mer om hur Svenska kyrkan i Umeå stöttar kyrkans internationella arbete och hur du kan bidra här.

Bli medlem

Som medlem är du med och tar ansvar för kyrkans framtida utveckling och kamp för kärlek, människovärde och livskvalitet. Du bidrar också till att vi kan stödja människor i Sverige och i världen. Läs mer om hur du blir medlem och vad det innebär här