Other languages with Google Translate

Svenska kyrkan i Umeå Besöksadress: Östra Esplanaden 9, 90330 Umeå Postadress: BOX 525, 90110 UMEÅ Telefon:+46(90)2002500 E-post till Svenska kyrkan i Umeå

En annorlunda adventskalender

Nu är den här! Utmana dig själv och de dina genom att göra goda gärningar varje dag fram till jul. Du kan göra tillvaron bättre för många människor.

Adventstiden vill öppna våra sinnen för julens glädje där varje vecka har sitt tema samtidigt som de vävs in i varandra.

Första advent jublar med trumpeter över nåden. Att livet är en gåva, att Gud är i våra liv med blick för varje människa.

Andra advent sjunger om att Gud är fred och rättvisa och att våra ansträngningar för livet växer i Guds kärlek.

Tredje advent ropar som en längtan om att vi ska ge befrielsens Gud rum i våra liv.

Fjärde advent sjunger om glädjen och hoppet, om modet att säga ja och att det nya ofta kommer från oväntat håll.

I årets alternativa adventskalender knyter vi an till adventstidens teman med förhoppningen om att den ska få bidra till att öppna för julens glädje.

Ladda hem din egen kalender i storlek A4 här.

Den finns också för nedladdning i storlek A3 här.