Någon att tala med

Behöver du stöd i något som tynger i livet kan du kontakta någon av våra präster eller vår diakon. Ibland kan det kännas bra att prata med någon utför bekantskapskretsen och då kan prästernas kompetens och tystnadsplikt vara till hjälp.

Välkommen att ringa
Kyrkoherde Patrik Ingemansson, tel 070-752 71 43
Präst Rebecca Jaehnke, tel 073-901 18 91
Präst Annica Lahti, tel 076-827 11 55
Präst Håkan Sandvik, tel 070-606 17 03 (talar även finska)

Det går också bra att maila ditt namn (förnamn räcker) och telefonnummer till turinge-taxinge.forsamling@svenskakyrkan.se om du vill att en präst ringer upp dig. Ange då gärna kort vad ditt ärende gäller (sorg, livskris, ensamhet, oro etc).

E-postlådan läses kl 9-12 helgfri vardag, och det kan därför dröja någon dag innan en präst kontaktar dig. Är ditt ärende brådskande rekommenderar vi därför att du använder dig av telefonnumren ovan.

Svenska kyrkan på nationell nivå har varje natt (kl 21-06) präster tillgängliga för den som behöver prata med någon. Tveka aldrig att kontakta Jourhavande präst om du behöver någon att prata med. Ring bara 112 och be att få bli kopplad till Jourhavande präst.