Konfirmation

Att konfirmera sig innebär att lära sig något om vad kristen tro och tradition är idag och vad det kan innebära för dig personligen. Det är ett minne för livet!

Det året man fyller 14 år får alla kyrkotillhöriga i Trelleborgs församling en inbjudan med ett erbjudande om att konfirmeras. Även den som inte är kyrkotillhörig genom dopet kan konfirmeras, man blir då döpt innan konfirmationen. Vi erbjuder givetvis möjlighet för alla åldrar att konfirmeras, även vuxna. Finns intresse för detta så ta kontakt med församlingen.

Vad är konfirmation egentligen?

Vi pratar om allt möjligt och utgår från den kristna trons budskap, bibelns berättelser tillsammans med dina egna erfarenheter och frågor.

Du får möjlighet att stanna upp i alla måsten, krav och prestationer och du får komma precis som du är. Konfirmationsdagen blir ett fint tillfälle att få samla släkt och vänner och fira en betydelsefull milstolpe i livet!

Jag är inte döpt, kan jag ändå konfirmeras?
Du behöver inte vara döpt, utan kommer att döpas under konfirmandtiden.

Kostar det något?
Det kostar inget att vara med i våra konfirmandgrupper.

Jag vill gå i samma grupp som min kompis, går det?
För det mesta brukar det gå att ordna så att du hamnar i samma grupp som dina kompisar. Men det kan vara bra att anmäla sig tidigt så att grupperna inte blir fullbokade.

Jag är född 2007, kan jag ändå konfirmera mig?
Ja, det går jättebra att anmäla sig till någon av våra grupper.

Jag bor inte i Trelleborgs församling, kan jag ändå anmäla mig hos er?
Ja, du kan bli konfirmerad i vilken församling du vill.

Är det kul?
Absolut! Varje år väljer ca 30 000 tonåringar att bli konfirmerade i Svenska kyrkan och utvärderingar visar att nästan alla tycker att det var roligt och överträffade deras förväntningar.

Gudstjänstmedverkan
Att vara konfirmand handlar bland annat om att vara en del av församlingen och därför ingår det att gå på cirka tio gudstjänster under konfirmandtiden, bland annat under jul och påsk.

Kostnadsfri undervisning
All konfirmandundervisning, inklusive läger och aktiviteter, är kostnadsfri.

Konfirmationsundervisning för dig med funktionsvariation
Välkommen att kontakta Catarina som är konfirmandsamordnare.

Gemensam upptaktsträff!

Onsdagen den 7 september kl 18.00 i församlingshemmet för information och fika.

Vi erbjuder fyra olika konfirmandgrupper

ANMÄL DIG SENAST 31 AUGUSTI!

Gå in på den länk som leder till just den grupp du är intresserad av och gör en intresseanmälan. När du gjort en anmälan kommer en från konfateamet kontakta under augusti månad för mer information och bekräftelse.

OBS! Tisdagsgruppen är nu fullbokad!
Men vi har fler grupper, så klicka dig in på någon av de andra och läs mer om dem.

Tisdagsgruppen 2022/2023 - kväll OBS! FULLBOKAD

Denna grupp är nu fullbokad - men titta gärna in på någon av de andra konfagrupperna för att se om där är någon som passar just dig!En grupp för dig som vill träffas varannan vecka på kvällstid och åka på helgläger.Under våra träffar kommer vi att göra en massa roliga saker och prata om olika teman.Vi kommer att använda oss av olika uttrycksmedel, såsom pyssel och skapande, drama, musik, film och mycket annat. Fika och andakt ingår i varje träff.GEMENSAM UPPTAKTSTRÄFF!Vi inleder konfirmationsåret med en upptaktsträff för årets samtliga konfirmander och vårdnadshavare.Onsdagen den 7 september kl 18.00 i församlingshemmet för information och fika.

Torsdagsgruppen - efter skolan 2022/2023

En grupp för dig som vill träffas varje vecka och åka på helgläger. Under våra träffar kommer vi att göra en massa roliga saker och prata om olika teman. Fika och andakt ingår i varje träff.GEMENSAM UPPTAKTSTRÄFF!Vi inleder konfirmationsåret med en upptaktsträff för årets samtliga konfirmander och vårdnadshavare.Onsdagen den 7 september kl 18.00 i församlingshemmet för information och fika.

Sommargrupp - ACTION 2023

En grupp för dig som gillar action, rörelse och läger! Vi träffas några gånger under året och åker på två läger, ett på jullovet och ett på sommaren. Vi fikar, leker, pratar om tro och liv, sjunger och firar andakt. Vi rör på oss och testar nya aktiviteter som tex skateboard mm. Inga förkunskaper krävs till denna grupp.GEMENSAM UPPTAKTSTRÄFF!Vi inleder konfirmationsåret med en upptaktsträff för årets samtliga konfirmander och vårdnadshavare.Onsdagen den 7 september kl 18.00 i församlingshemmet för information och fika.

Sommargruppen - Sol, vind och vatten 2023

En grupp för dig som har mycket att göra under terminstid och hellre vill träffas i lugnare tempo under sommaren. I sommargruppen träffas vi i huvudsak under de tre första veckorna på sommarlovet. Vi har kul ihop och samtalar om tro och liv, sjunger, firar andakt, fikar och skapar på olika sätt.Vi träffas i församlingshemmet men åker också på utflykter och erbjuder aktiviteter. Vi upptäcker närområdet kring Trelleborg,Malmö, Lund och Köpenhamn.GEMENSAM UPPTAKTSTRÄFF!Vi inleder konfirmationsåret med en upptaktsträff för årets samtliga konfirmander och vårdnadshavare.Onsdagen den 7 september kl 18.00 i församlingshemmet för information och fika.