Konfirmation

Att konfirmera sig innebär att lära sig något om vad kristen tro och tradition är idag och vad det kan innebära för dig personligen. Det är ett minne för livet!

Det året man fyller 14 år får alla kyrkotillhöriga i Trelleborgs församling en inbjudan med ett erbjudande om att konfirmeras. Även den som inte är kyrkotillhörig genom dopet kan konfirmeras, man blir då döpt innan konfirmationen. Vi erbjuder givetvis möjlighet för alla åldrar att konfirmeras, även vuxna. Finns intresse för detta så ta kontakt med församlingen.

Konfirmation i Trelleborgs församling
Vi erbjuder olika typer av konfirmationsgrupper:

• veckogrupper
• helgrupp
• sommargrupp

Vad är konfirmation egentligen?
Konfirmation handlar om kristen tro och ditt liv. Under konfirmationstiden får du möjlighet att i ett tryggt sammanhang, med nya och gamla kompisar, lära känna
andra människor, dig själv och Gud.

Vi pratar om allt möjligt och utgår från den kristna trons budskap och bibelns berättelser tillsammans med dina egna erfarenheter och frågor. Du får möjlighet att stanna upp i alla måsten, krav och prestationer och du får komma precis som du är.

Gudstjänstmedverkan
Att vara konfirmand handlar bl.a. om att vara en del av församlingen och därför ingår det att gå på ca 10 gudstjänster under konfirmandtiden, bl.a under jul och påsk.

Kostnadsfri undervisning
All konfirmandundervisning, inkl. läger och aktiviteter, är kostnadsfri.

Gemensam upptaktsträff
Onsdagen 15/9 18.00, S:t Nicolai kyrka

Vi erbjuder specialanpassad konfirmationsundervisning för dig som har någon typ av funktionsvariation, antingen individuellt eller i mindre grupp. Välkommen att kontakta Catarina som är konfirmandsamordnare.

Anmäl dig senast 8/9!

TERMINSGRUPPER

Onsdagsgruppen (FÅ PLATSER KVAR)
En grupp för dig som vill träffas varje vecka och åka på läger. Under våra träffar kommer vi att göra en massa roliga saker utifrån olika teman.
Fika och andakt ingår.
Onsdagar 16.00-18.00 fr.om. 22/9
uppehåll på loven
Läger: 8-10/10 + 18-20/3
Konfirmationsdag: 7/5, 2022

Torsdagsgruppen OBS! GRUPPEN ÄR FULLBOKAD
Fika och andakt ingår.
Torsdagar 16.00-18.00 fr.om. 23/9
uppehåll på loven
Läger: 22-24/10 + 1-3/4
Konfirmationsdag: 14/5, 2022

Helggruppen
En grupp för dig som inte hinner träffas på vardagarna utan hellre träffas vissa helger. Vi har olika teman, skapar, sjunger, fikar, firar andakt, åker på läger och har kul ihop!
ca 1 helg/månad
Träffar i höst: 25-26/9, 9-10/10, 13-14/11, 18-19/12
Träffar i vår: 29-30/1, 5-6/3, 26-27/3, 7-8/5
lö och sö 9.00-13.00
Läger: 16-17/10 + 22-24/4
Konfirmationsdag: 21/5, 2022

Sommargruppen
Vi träffas i huvudsak på sommarlovet och funderar tillsammans på olika sätt i ord, bild och ton. Vi är i församlingshemmet men åker också på utflykter och upptäcker närområdet i Trelleborg.
Intensivperiod 13/6-2/7, 2022
mån-fre 9.00-15.00
inkl. några träffar under året
Läger: ej obligatoriskt men möjligt om deltagarna vill
Konfirmationsdag: 2/7, 2022

Anmäl dig i formuläret nedan. Obs! Ange mer än ett alternativ.

ANMÄLAN KONFIRMATION 2021/2022 (senast 8/9)

Uppge ditt 1:a, 2:a- och 3:e-handsval

Catarina  Liljeberg