Konfirmation

Att konfirmera sig innebär att lära sig något om vad kristen tro och tradition är idag och vad det kan innebära för dig personligen. Det är ett minne för livet!

Den 27/10 utökades restriktionerna för region Skåne med anledning av den snabbt ökande smittspridningen av Covid 19.

Vi kommer därför i enlighet med dessa att pausa våra verksamheter fr.o.m. 29/10 t.o.m. 22/11.

Det året man fyller 14 år får alla kyrkotillhöriga i Trelleborgs församling en inbjudan med ett erbjudande om att konfirmeras. Även den som inte är kyrkotillhörig genom dopet kan konfirmeras, man blir då döpt innan konfirmationen. Vi erbjuder givetvis möjlighet för alla åldrar att konfirmeras, även vuxna. Finns intresse för detta så ta kontakt med församlingen.

Konfirmation i Trelleborgs församling
Vi erbjuder olika typer av konfirmationsgrupper:

• veckogrupper
• sommargrupp

Gemensamt för alla är att konfirmationstiden omfattar 60 timmars undervisning och minst tio gudstjänster (varav två till jul och två till påsk).

Veckogrupperna börjar under hösten 2020 och konfirmationen sker i maj 2021. För sommargruppen planeras enstaka träffar under året med intensivperiod under sommaren och konfirmation i juli.

Sista anmälningsdag  den 1/9!

UNDERVISNING
För grupperna ansvarar våra präster och församlingspedagoger. Till sin hjälp har de ungdomsledare som själva konfirmerades för några år sen.
På träffarna funderar vi på olika teman, fikar och firar andakt, varvat med aktiviteter och spännande utflykter. Upplägget varierar med vilken grupp du väljer.

GRUPPER TERMINSGRUPPER
Tisdagsgruppen
Tisdagar 16.00-18.00
Läger: 12-13 september samt vårläger
Konfirmation: lördagen den 1 maj 2021

Onsdagsgruppen
Onsdagar 16.00-18.00
Läger: 10-11 oktober samt vårläger
Konfirmation: lördagen den 8 maj 2021

Torsdagsgruppen
Torsdagar 16.00-18.00
Läger: 3-4 oktober samt vårläger
Konfirmation: lördagen den 15 maj 2021

Vissa helgdagar tillkommer i veckogrupperna.

Sommargrupp
Under perioden från hösten 2020 till våren 2021 har vi några terminsträffar i samband med de obligatoriska gudstjänsterna. Efter
kyrko- och terminsträffarna tar sommar-
perioden vid.

Sommarperiod
Vecka 24+25+26, 2021
måndag-fredag 09.00-15.00
med träffar i församlingshemmet på förmiddagen och aktiviteter eller utflykter på eftermiddagen.
Läger: efter överenskommelse i gruppen
Konfirmation: lördagen den 3 juli 2021

Introduktionsmöte
Vi inleder konfirmationsåret med ett introduktionsmöte i församlingshemmet för årets samtliga konfirmander och vårdnadshavare.
Torsdagen den 3 september
18.00 i Församlingshemmet

Vi erbjuder även specialanpassad konfirmationsundervisning för dig som har någon typ av funktionsvariation, antingen individuellt eller i mindre grupper.

Välkommen att kontakta pastorsexpeditionen.

gudstjänser

Under terminsläsningen ska konfirmanderna gå minst 10 gånger på gudstjänst, så vissa söndagar tas alltså i anspråk.

konfirmationsgudstjänsten är en fest

Konfirmationen är också ett utmärkt tillfälle att samla nära och kära för en trevlig fest efter den avslutande konfirmationsgudstjänsten på våren. Det kan bli ett minne för alla och kanske början på en ny vänskap och förnyade relationer.

ANMÄLAN KONFIRMATION 2020/2021 (senast 1/9)

Vi tar högst emot 20 konfirmander per grupp. Uppge ditt 1:a, 2:a- och 3:e-handsval

VI PRATAR OM LIVET
Vi vill öppna upp för samtal om livets både ljusa och mörka sidor och vår förhoppning är, att detta kan ge tid för en stunds eftertanke och vara till hjälp på vägen mot vuxenlivet. Kanske kan man säga att vi erbjuder en möjlighet att stanna upp lite i alla ”måsten”, krav och prestationer för att ställa de grundläggande frågorna om livet, kärleken och döden.

EN TRYGG MÖTESPLATS
Vår ambition är att skapa en trygg mötesplats för ungdomar, en plats där man kommer som man är. Vi pratar om allt möjligt och utgår från den kristna trons budskap, bibelns berättelser och lärdomar.

ETT MINNE FÖR LIVET
Vi hoppas att du efteråt ska känna att du fått svar på dina frågor, att du fått nya kompisar, haft en jätterolig tid och att du lärt dig mer om Gud, Jesus, livet och världen. Kanske var kristen tro något för dig, kanske inte, men du vet vad det handlar om. Kunskap kan aldrig tas ifrån dig och erfarenheten bär du med dig i livet.

Catarina  Liljeberg

Catarina Liljeberg