Konfirmand

Konfirmationen är ett erbjudande till dig som är nyfiken på livet och vill veta mer om kristen tro och vad den kan betyda för dig.

Äntligen konfirmand!

Det handlar om skratt och allvar, lek och utmaningar, full fart och stilla andakt, gemenskap och vänner. Det handlar om de stora frågorna, om Gud, framtiden och ditt eget liv!

Men din konfirmandtid handlar inte bara om goda samtal och härliga läger. Den är också en möjlighet för dig att leva med i kyrkans liv. Den tiden börjar på allvar när du börjar besöka gudstjänsterna i din kyrka.

En vandring

Konfirmationstiden är också en slags vandring då du nyfiket får lära känna kristen tro. Den stilla andakten, de mustiga berättelserna i bibeln, brödet som delas i mässan och kyrkans gemenskap – ofta tillsammans med något tema i gruppen – är vägar att gå för att förstå mer av livet.

Och vid din sida under konfatiden vandrar Kristus.

EXPO

Töreboda 22 september

Du som vill vara konfirmand i år: Kom till Töreboda församlingshem (det vita huset bredvid kyrkan) onsdag 22 september. Blivande konfirmander direkt efter skolan (vid tretiden), vuxna välkomnas någon timma senare.

Där finns utställningar där du kan se vad som händer i de olika temagrupperna. Du kommer kunna välja den du tycker verkar mest intressant. Du kommer också träffa ledarna.

Det är också där du kan anmäla dig, men det går även att göra några dagar efter EXPOt.

Konfirmand i Hova-Älgarås

Du som bor i Hova-Älgarås församling kan välja ett av följande:

1. att vara konfirmand i Töreboda eller
  2. att vara konfirmand i Amnehärad-Lyrestad.

AMNEHÄRAD-LYRESTAD

Du som bor i Hova kan redan ha fått en inbjudan av Svenska kyrkan i Amnehärad-Lyrestad. Vill du hellre vara konfirmand i en grupp där eller redan har börjat önskar vi dig en fin konfirmandtid.
Kristina Pettersson, präst i Töreboda pastorat, finns med som ledare där. Kontaktuppgifter, se nedan.

Konfirmand i Fägre, Töreboda, Fredsberg-Bäck

Du som bor i Töreboda, Fredsberg-Bäck, Fägre eller Hova-Älgarås församling är välkommen att vara konfirmand i Töreboda. Du erbjuds flera olika tema-grupper som håller på lite mer med t ex friluftsliv, globalt eller kreativa.

Grupperna består oftast av 7-8 personer.

Beroende på tema har man, utöver de gemensamma händelserna, olika äventyrligheter: resor, teaterbesök, kanotfärder, friluftsläger mm.

LOV ELLER VECKA?

LOVKONFIRMAND: Du kan välja att vara lovkonfirmand. Till skillnad från terminskonfirmanderna använder du huvudsakligen loven:
•en eller två veckor på sommarlovet
•ett antal dagar på övriga lov
•några få helger under höst och vår
•läger på någon helg och i sommar.

TERMINSKONFIRMAND: Du har dina träffar i veckan under terminen:
•en träff i veckan
•några få helger under höst och vår
•läger på någon helg och i sommar.

Alla grupper åker till Boda Borg och är senare med om TöreBodaBorg. Läger har vi under vintern och i sommartid.

•Anmälan till konfirmation sker på EXPOt den 22 september i Töreboda. Kan också ske senare.

•Upptaktsdag är torsdag 14 okt och är en slags startdag för alla grupper.

•Konfirmation sker i maj eller sensommaren 2022.

• Ålder: du går i åttan. Även du som är ett år äldre är välkommen.

Är du ännu äldre, går på gymnasiet etc. välkomnar vi dig till en särskild konfatid.
    Ta kontakt med David Skagerstam eller Karin Långström.
  • Kostnad? Nej, att vara med i en konfagrupp kostar inget.
  • Inte döpt? Inte medlem i Svenska kyrkan? Du är välkommen som konfirmand ändå.
  • Ungdom med behov av särskilt stöd? Ta kontakt med någon i församlingen, till exempel David Skagerstam eller Karin Långström.

COVID-19

Vi följer utfärdade rekommendationer kring pandemin. Delar av vår planering kan komma att ändras. Därför önskar vi hålla fortlöpande kontakt med både familj och konfirmand.