Foto: Hanna Hummelbo

Läs om det som är aktuellt i pastoratet just nu.

Kalender

Här finns en kalender över det som händer i Töreboda pastorat och är öppet för alla.

Töreboda pastorat söker komminister 100%

Nära kanalen – mitt bland människor. Sök tjänsten som församlingspräst i Fägre.

Facebook-sida

Här hittar du pastoratets facebook-sida. Du behöver inte ha ett konto på Facebook för att se innehållet.

Här hittar du pastoratets Instagramsida, där bilder och filmer från verksamheten läggs ut. Du behöver inte ha ett konto på Instagram för att se innehållet.

Annat i Töreboda pastorat

Tre unga killar står utomhus och tittar in i kameran, leendes.

Sommarmusikanter

Här är tre av årets sex unga sommarmusikanter. De musicerar i tre veckor i slutet av sommaren.

Musik i sommarkväll

Under sommaren kan du njuta av musik i sommarkvällen vid många tillfällen. Alltid fri entré.

Töreboda Gospel

Gospelkonsert lördag 10 september 17.00 i Töreboda kyrka.

Friluftsgudstjänster

Här hittar du årets friluftsgudstjänster i pastoratet samlade, tillsammans med karta till platserna. Ta gärna med fikakorg.

Illustrerad grön buss med människor i.

Kinnekulleresa 25 aug

Kom med på pastoratsresa till Kinnekullebygden. Besök i Falkängarnas hantverksby. Lunchbuffe på Kinnekullegården. Guidad tur i Husaby kyrka. Ta gärna med egen kaffekorg till förmiddagsfikat. Kostnad 200 kronor. Avresa med buss från Hova 9.00 och från Töreboda 9.30. Beräknad hemkomst ca 17.30. Anmäla dig senast torsdag 18 augusti till Pehr-Håkan Johnson, 0506-185 06, pehr-hakan.johnson@svenskakyrkan.se.

Koret i Fredsbergs kyrka i ljusgrått, ljusblått och guld.

Besök en kyrka

Under sommarhalvåret kan du "hemestra" till en av pastoratets 15 kyrkor som ett trevligt utflyktsmål.

Fredsbön

Varje måndag-lördag 12.00 ber någon i pastoratet för fred. Var gärna med där du är.

Fikabröd i förgrunden och flera personer som sitter och fikar i bakgrunden.

Café Träffpunkt

Fika och umgås i Töreboda och Hova.

Lunchmusik

Njut av musik och baguette under lunchen i Töreboda kyrka.

Läktarorgeln i Töreboda kyrka med gröna och guldiga detaljer.

Orgelnytt

Läktarorgeln i Töreboda kyrka ska byggas om och återuppstå i nygammal glans.

Biblisk trädgård

Var med och skapa en trädgård vid Mo kyrka, utifrån Bibelns växter.

Närbild på en liten växt på väg att veckla ut sina blad.

Samtal om tro & liv

En digital och fysisk mötesplats där du kan fundera och samtala om livets och trons utmaningar och glädjeämnen.

Församlingsinstruktion

Församlingsinstruktionen är pastoratets måldokument. Här kan du läsa och ladda ner den som gäller för Töreboda pastorat.

Är din gravsten säker?

En gravsten är tung och kan orsaka olyckor om den välter. Därför arbetar kyrkogårdsförvaltningen för att säkra alla gravstenar.

Liten grön skylt som sätt på gravar som saknar gravrättsinnehavare, där man uppmanas kontakta kyrkogårdsförvaltningen om man vet något om graven.

Vad betyder skylten?

Har du sett en sådan här grön skylt på en grav du känner till, kontakta kyrkogårdsförvaltningen.

Illustration över två hus och en kyrka som symbol för ett samhälle.

Lokalförsörjningsplanering

Svenska kyrkan gör just nu en omfattande översyn av sitt fastighetsinnehav, och skapar nya modeller för planering och förvaltning av fastigheter och det gemensamma kulturarvet.

Vi tror på alla människors lika värde. Vi gör skillnad.

Församlingsinstruktion

Församlingsinstruktionen är ett grundläggande måldokument som berättar vad Töreboda pastorat är och vill vara.

Läs den här (bläddra på webben).

Ladda ner den här. (pdf)