Läs om det som är aktuellt i pastoratet just nu.

Kalender

Här finns en kalender över det som händer i Töreboda pastorat och är öppet för alla.

Båt seglar mot fyr på blåsigt hav.

Församlingsinstruktionen

är pastoratets främsta måldokument och förnyas var fjärde år. Nu är det dags igen och här kan du vara med i arbetet med den nya.

Facebook-sida

Här hittar du pastoratets facebook-sida. Du behöver inte ha ett konto på Facebook för att se innehållet.

Här hittar du pastoratets Instagramsida, där bilder och filmer från verksamheten läggs ut. Du behöver inte ha ett konto på Instagram för att se innehållet.

Annat i Töreboda pastorat

Musikcafé 24 feb

Lördag 15.00 i Mo församlingshem, Moholm. Sånggruppen Adora medverkar. Till förmån för fasteaktionen.

Illustrerad barnkör

Musikcafé 28 feb

Onsdag 18.00 i ­Töreboda församlingshem med ­pastoratets musikaliska barn och ungdomar. Korv med bröd serveras.

Afternoon Tea 2 mars

Lördag 16.00 i Fredsbergs församlingshem. Börjar med helgsmålsbön 16.00 och sedan serveras Afternoon Tea. Pris: 100 kr, går till fasteaktionen.

Mannekänguppvisning 3 mars

Söndag 15.00 i Fägregården är det uppvisning och försäljning av kläder till förmån för fasteaktionen – Svenska kyrkans internationella hjälparbete.

Bokomslag till "det tjugofemte barnet"

Författarafton 7 mars

Torsdag 18.00 i Töreboda församlingshem, med författaren Kristina Albinsson.

Porträtt av Kristina Pettersson klädd i svart prästtröja.

Välkomnande 10 mars

Söndag 11.00 i Töreboda kyrka. Välkomnande av nya kyrkoherden Kristina Pettersson. Mässa i kyrkan med pastoratskör, instrumentalister och biskop Åke. Lunch i församlings­hemmet. Anmälan till lunchen hos pastorsexpeditionen senast 29 februari, toreboda.pastorat@svenskakyrkan.se.

Hova församlingshem.

Sopplunch i Hova

Torsdagar 12.00-13.00 i Hova församlingshem jämna veckor och torsdagar (12.30) i Mokyrkan ojämna veckor. Intäkterna går till pastoratets lokala diakoniarbete.

Träffar kring Frälsarkransen

Samtalsträffar i Hova och Gårdsjö där en pärla i taget lyfts fram.

Fikabröd i förgrunden och flera personer som sitter och fikar i bakgrunden.

Café Träffpunkt

Fika och umgås i Töreboda och Hova.

Lunchmusik

Njut av musik och baguette under lunchen i Töreboda kyrka.

Café Moholm

Mo församlingshem, jämna onsdagar 14.00-15.30, start 24 januari. Kontakt: Jane Bäckman, 070-685 29 22.

Församlingsinstruktion

Församlingsinstruktionen är pastoratets måldokument. Här kan du läsa och ladda ner den som gäller för Töreboda pastorat.

Illustration över två hus och en kyrka som symbol för ett samhälle.

Lokalförsörjningsplanering

Svenska kyrkan gör just nu en omfattande översyn av sitt fastighetsinnehav, och skapar nya modeller för planering och förvaltning av fastigheter och det gemensamma kulturarvet.

Grön skylt vid gravplats där man söker gravrättsinnehavare.

Vad betyder skylten?

Dessa skyltar betyder att gravrättsinnehavare till graven sökes. Har du sett en sådan här grön skylt på en grav du känner till, kontakta kyrkogårdsförvaltningen.

En person som kommit fram till en gammal kyrka håller en mobiltelefon i handen. På skärmen visas information om kyrkan.

Appen Kyrkguiden

Appen Kyrkguiden hjälper dig hitta till våra kyrkor. I kalendern finns aktuella gudstjänster, konserter och andra evenemang. Appen är gratis och finns för både iPhone och Android.

Barn använder appen kyrkan på iPad.

Ladda ner appen Kyrkan

En interaktiv kyrka. spela på orgeln, häll vatten i dopfunten eller måla ett kyrkfönster. Appen är gratis och innehåller ingen reklam. Passar barn i förskoleåldern.

En stötta i trä står bakom en gravsten.

Är din gravsten säker?

En gravsten är tung och kan orsaka olyckor om den välter. Därför arbetar kyrkogårdsförvaltningen för att säkra alla gravstenar.

Dela lika och rädda liv

Var tionde människa i världen saknar sitt dagliga bröd trots att det finns tillräckligt med resurser för att alla ska kunna äta sig mätta. Du kan vara med och förändra det.

Läs mer och ge en gåva