Aktuellt just nu

Tänk er en blandning av ”på spåret”, ”melodikrysset” och ”kontrapunkt” där man i lag om 2 personer tävlar mot varandra i samband med våra festhögmässor.

För att delta ska ett lag bestå av 2 personer. Anmälan görs till Marie Svensson senast den 31 augusti 2022. 0767-867009 marie.svenssom@svenskakyrkan.se

Musikgudstjänster i Sireköpinge kyrka Sommaren 2022

Måndag 6 juni, annandag pingst kl. 18.00 Musikgudstjänst med sakral jazz och sångensemble. Gudstjänsten avslutar pilgrimsvandringen från Ottarps kyrka.

Söndag 26 juni kl. 18.00 ”Du lindar av olvon en midsommarkrans” Folklig ton i sommarkväll med Teija Hedin och Marie Svensson.

Sireköpinge kyrka

Söndag 3 juli kl. 18.00 ”Amazing grace” Flödande lovsång med pastoratets kyrkomusiker.

Söndag 10 juli kl. 18.00 Sommarkör under ledning av Teija Hedin.

Söndag 17 juli kl. 18.00 Klassisk musik i sommarkväll.

Söndag 24 juli kl. 18.00 Åberg trio, Jazz i sommarkväll.

Söndag 31 juli kl. 18.00 Sånger med andlig dimension från populärmusikens värld. Lars Flodin, Kristina Åberg & Agneta Pleym, sång.

Konsert med aftonbön Sommaren 2022

Torrlösa kyrka, onsdag 1 juni kl. 19.00 ”Den lilla tron” – Musikalsånger om kärlek, liv och tro. Teija Hedin och Johan Wikström, sång och Outi ben Ammar, piano. Johan är skådespelare och musikalartist som numera studerar för att bli präst. Teija Hedin är pastoratets egen musiker som tidigare arbetat som musikalartist. Outi Ben Ammar är pastoratets organist.

Svalös kyrka, onsdag 6 juli kl. 19.00 Orgelmusik av J.S. Bach, D. Buxtehude och J. Stanley. Outi ben Ammar, orgel och sommarkören under ledning av Teija Hedin medverkar.

Torrlösa kyrka

Torrlösa kyrka, onsdag 20 juli kl.19.00 Lars-Åke Norlander, orgel och piano, musicerar tillsammans med Johan Sandberg, sång.

Torrlösa kyrka, onsdag 3 augusti kl. 19.00 Malmö Limelight Chorus: “Barbershop I sommartid” Malmö Limelight Chorus (MLC) är en Malmöbaserad barbershopkör. Repertoaren sträcker sig från visor och pop till rock, jazz och självklar barbershop. Musiken kombineras med koreografi och uttryck.

Svalövs kyrka, onsdag 7 september kl. 19.00 Pastoratets kyrkomusiker spelar orgel och sjunger. Musik av Rutter, Franck, Bach med flera.