Konfirmation 2019/2020

Att konfirmeras…
…handlar om livet.

Du som väljer att konfirmeras är med om en unik och viktig upplevelse som kan göra världen och din tillvaro lite ljusare. Livet är underbart och gåtfullt, fyllt av tårar och glädje. Genom att sprida glädje och gemenskap kan vi motverka mörka krafter och visa på att Guds ljus alltid lyser i mörkret och att mörkret inte har övervunnit det.

I Kågeröd-Röstånga församling och Svalövsbygdens pastorat kommer du kunna välja mellan flera olika konfirmationsupplevelser. Dessa är egentligen bara olika vägar med samma mål, oavsett vilket alternativ du väljer är det din upplevelse och dina frågor, tankar och känslor som står i centrum.

Är du inte är döpt? Inget problem. Du kan vara konfirmand ändå. Väljer du att gå hela vägen till konfirmationsgudstjänst, har du möjlighet att bli döpt under året.

Anmälan

Oavsett om du väljer konfirmation i Kågeröd-Röstånga eller Svalövsbygdens pastorat är du välkommen att skicka din anmälan senast 12 september Anmälan ska ske skriftligen till expeditionen enligt nedan. till: svalovsbygden@svenskakyrkan.se

Via brev till Svalövsbygdens pastorat Box 23. 268 21 Svalöv OBS: Box adressen saknas i foldern som skickas/skickats hem till berörda.

Eller lämnas skriftligen på Forslidsgården.

I din anmälan vill vi ha:

• ditt första - och andrahandsval, (pga begränsat med platser i de olika alternativen).

• ditt namn, personnummer, adress, mobilnummer, och e-postadress.

• din förälders/vårdnadshavares:
namn, telefonnummer och e-postadress.

Vid frågor angående din anmälan, kontakta expeditionen.
Vid frågor angående konfirmationsläsningens olika alternativ, kontakta respektive kontaktperson.

Helggrupp: Tystnad tagning

Tystnad tagning är alternativet för dig som gillar att skapa film, leka, dramatisera och samtala. Vi tar en aktiv del i församlingens gudstjänster. På våra träffar är vi kreativa och samtalar om viktiga och intressanta saker.

Upptaktshelg: 19 - 20 oktober Läger: Den 27 - 29 mars

Konfirmation: 16 maj i Billeberga kyrka

Kontaktperson: Carl Eliasson, Tel 0722-148745 carl.eliasson@svenskakyrkan.se

Torsdagsgrupp: Utflykt Kom och följ med!

Genom utflykter och studiebesök i vår närhet lär vi känna varandra och vår tillvaro. Vi utgår från Teckomatorp och kommer att undersöka vår omvärld och hur kyrkan och tron hör hemma i världen.

Upptaktshelg: 5-6 okt Läger: 17 - 19 april

Konfirmation: 2 maj i Torrlösa kyrka

Kontaktperson: Erik Edqvist, Tel 070-6048797 erik.edqvist@svenskakyrkan.se

KonfActive

En rörelseresa där vi tillsammans lär känna tro, hopp och kärlek, bland annat genom pulshöjare, nervkittlande utmaningar och slappstunder i mysiga miljöer. Vi ger oss ut på fysiska- och mentala pass som utvecklar vår förmåga att förstå oss själva, varandra och Gud lite bättre.

Läger: Den 21 - 23 maj

Konfirmation: Torrlösa kyrka 27 juni, 14.00