Other languages with Google Translate

Kontakt

Sura-Ramnäs församling Besöksadress: Hjulmakarvägen 33, 73533 Surahammar Postadress: Box 39, 73521 Surahammar Telefon:+46(220)46460 E-post till Sura-Ramnäs församling

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Våra kyrkor

I Sura-Ramnäs församling finns tre kyrkor; Ramnäs kyrka, Sura kyrka och Virsbo kyrka. Dessutom finns det ett kapell på församlingshemmet Källmoragården.

Ramnäs kyrka byggdes som en liten enskeppig stenkyrka utan kor, sakristia och sidoskepp på tidigt 1400-tal, av Ramnäs bönder. Under 1600 och 1700-talet utvidgades kyrkan för att 1792 få sin nuvarande utformning.

Hitta till Ramnäs kyrka

Sura nya kyrka uppfördes i nyromantisk stil 1890-1892, efter ritningar av arkitekt Gustaf Pettersson. Kormålningen av Nils Aron Berge är unik i sitt slag. Den innehåller flera hundra figurer, flera i naturlig storlek. Här finns flera bibliska berättelser, ortsbor, bruket och kända personer.

Hitta till Sura kyrka

Virsbo Kyrka ligger byggdes 1935-1936 av ägaren till Wirsbo Bruk, Herman Lagercrantz. Kyrkan skapades av byggherren, exteriören tillsammans med Erik Hahr och interiören i barock av Lars Johan Lehming. De konstnärliga utsmyckningarna av väggar och tak har utförts av konstnären Axel Hörlin.

Hitta till Virsbo kyrka

Källmoragården är församlingshemmet med kapellet St Olov. Här finns också församlingsexp, verksamhetslokaler och kontor för de flesta anställda.

Hitta till Källmoragården