Ett litet barn doppar sina händer i en dopfunt.
Foto: Kristina Strand Larsson /Ikon

Boka dop

Här kan du själv se lediga doptider och boka tid för dop. Här bokar du också lån av dopklänning och lokal för dopkalas. Du kan också boka genom att kontakta expeditionen via mejl, telefon eller besök.

Så här gör du för att boka:

 1. Välj kyrka och/eller datum för att se vilka lediga doptider som finns.
 2. Välj en tid och fyll i uppgifter i formuläret som öppnas.
  Om det inte syns några tider i kalendern så är alla tider redan bokade. Det går dessutom bara att boka ett dop minst 15 dagar framåt i tiden.
  Om du inte hittar någon tid som passar så kontakta Pastorsexpeditionen, se nedan.
 3. Vill du låna en dopklänning? Dopklänningarna är lagom till barn, och är gratis att låna. Du fyller i vilken klänning du vill låna när du bokar doptiden.
  Läs mer om våra dopklänningar
 4. Vill du låna lokal för dopkalas efter dopet? Om det finns någon ledig lokal så visas det tillsammans med information om doptiden. Det är gratis att låna lokal i samband med dop.
  Läs mer om våra lokaler
 5. Ska mer än en person döpas vid samma tillfälle? Skriv då namn och personnummer på den/de personerna i rutan ”Övriga uppgifter”
 6. När bokningen skickats till oss så är den fortfarande preliminär. Vår kanslist kommer att titta igenom er bokning och skicka ut en bekräftelse på att bokningen nu är definitiv. Den kommer med e-post.
 7. Den präst som ska döpa kommer att ta kontakt med er i god tid för att bestämma tid och plats för ett dopsamtal, ett förberedande samtal inför dopet.

Alla personuppgifter behandlas enligt GDPR.
Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter

Har du frågor kring dopbokning? Kontakta Pastorsexpeditionen, se nedan.

Kontakta pastorsexpeditionen

Till expeditionen i församlingshemmet i Gråbo vänder du dig när du vill boka tid för dop eller vigsel. Här kan du också få svar på frågor om gudstjänster och grupper.
Välkommen att kontakta oss!

Besöksadress

Lundbyvägen 12, Gråbo
Öppettider helgfri måndag-fredag 9-15

Tel. 0302-49 61 00, telefontid måndag-fredag kl 10-12

stora.lundby-ostad.pastorat@svenskakyrkan.se