Två händer som var och en har en guldring på fingret

Bröllop

Ni har funnit varandra. Att gifta sig är en av livets viktigaste och gladaste händelser och i vigselgudstjänsten får ni bekräfta er kärlek till varandra!

I nöd och lust

Att gifta sig kyrkligt eller borgerligt har samma värde inför lagen, men en kyrklig vigsel består av en gudstjänst med många symboler.

I Guds och alla vittnens närvaro lovar ni varandra att vårda kärleken och stå vid varandras sida livet ut. Tillsammans ber vi Gud att välsigna ert äktenskap och hjälpa er genom de svårigheter ni kommer att möta i livet.

Välkomna att viga er i kyrkan

Alla är välkomna att fira sitt bröllop i Svenska kyrkan, men minst en av er behöver vara eller bli medlem i Svenska kyrkan. Det är inget hinder om den andra tillhör en annan kyrka eller religion.

Stora Lundby brudkrona.
Stora Lundby församlings brudkrona Foto: Jonas Tobin

Boka tid för vigsel

Inför Gud och i denna församlings närvaro frågar jag dig…

Stora Lundby och Östad kyrkor har tid för vigsel på lördagar kl 15.00.

Det finns två brudkronor att låna, en i Stora Lundby och en i Östad.

Om du har frågor om vigsel, hör gärna av er till kyrkoherden eller boka tid för vigsel hos vår kanslist.

Stora Lundby kyrka och klockstapel.

Stora Lundby kyrka

Stora Lundby kyrka ligger strax utanför samhället Gråbo. Nuvarande Stora Lundby kyrka är från 1728 men har haft medeltida föregångare på platsen.

Östad kyrka i höstskrud.

Östad kyrka

Östad kyrka ligger i en naturskön bygd väster om sjön Mjörn i den nordligaste delen av Lerums kommun. Där kyrkan står har det funnits en eller kanske två kyrkor tidigare. Redan på medeltiden låg det en kyrka på platsen.

Kyrkstugan, interiör.

Lokaler för uthyrning

Kyrkans samlingslokaler går bra att använda för såväl dopkaffe som minnesstund.

Hjärta i en kyrkbänk med texten Ingen annan är som du.

Dop, konfirmation, bröllop och begravning

Kyrkan finns där genom hela livet, från att välkomna ett barn in i Guds familj, välsigna äktenskapet till att stödja anhöriga i sorgen efter någon nära.