Hand som häller vatten på en ung planta.
Foto: Romolo Tavani

Dop

Vem som helst kan döpas. Oavsett ålder. Oavsett bakgrund. Oavsett livssituation. Välkommen in i en större gemenskap!

Dopet är en fest i Guds familj

Vill du låta döpa ditt lilla barn? Eller vill du själv bli döpt? Dopet är en fest då vi firar att den som döps blir en del i Guds stora familj. Små barn, unga och vuxna är lika välkomna att döpas.

Den som döps behöver inte prestera något, tro på rätt sätt eller förstå allting. Tvärt om – dopet är en gåva som bara är att ta emot.

Den som döps blir samtidigt medlem i Svenska kyrkan.

Ett litet barn doppar sina händer i en dopfunt.

Boka dop på webben

Nu kan du själv boka tid för dop och lån av eventuell dopklänning och lokal för dopkalas. Du kan också boka genom att kontakta expeditionen via mejl, telefon eller besök.

Pappa som kysser sitt spädbarn. Text: Du är aldrig ensam! Puss, Pappa

Barndop

Doptider i kyrkorna, information om hur dopgudstjänsten går till och annat som kan vara bra att veta som förälder.

Makromotiv av vattendroppe som träffar yta.

Dop av unga och vuxna

Det är aldrig försent att döpas! Som tonåring och vuxen bestämmer du själv hur du vill ha det med Gud. Läs mer om hur dopet går till och vad medlemskap i Svenska kyrkan innebär.

Frågor? Boka annan tid?

Hittar du inte någon lämplig tid via webbokningen så kontakta oss via Anette Bokhede, mejl eller telefon. Telefontid måndag-fredag kl 10-12.

Har du fler frågor runt dop? Hör av dig till någon av prästerna nedan.