Hand som häller vatten på en ung planta.
Foto: Romolo Tavani

Dop

Vem som helst kan döpas. Oavsett ålder. Oavsett bakgrund. Oavsett livssituation. Välkommen in i en större gemenskap!

Dopet är en fest i Guds familj

Vill du låta döpa ditt lilla barn? Eller är du ung eller vuxen och vill bli döpt själv? Dopet är en fest då vi firar att den som döps blir en del i Guds stora familj.

Den som döps blir samtidigt medlem i Svenska kyrkan.

Svenska kyrkan döper både barn och vuxna

Små barn, unga och vuxna är lika välkomna att döpas. Man behöver inte prestera något, tro på rätt sätt eller förstå allting. Tvärt om – dopet är en gåva som bara är att ta emot.

Antal deltagare vid dop, vigsel, begravning och gudstjänster under pandemin

Trots att regeringen har godkänt 300 deltagare med anvisad sittplats som maxtak vid sammankomster inomhus som gudstjänster, dop, bröllop och begravningar så krävs det fortfarande att man håller tillräckligt avstånd till personer från andra hushåll, med minst 1 meter åt alla håll.

Stora Lundby och Östad kyrkor är inte tillräckligt stora för att det ska få plats så många när avstånden samtidigt ska hållas. Varannan bänkrad är avstängd för att smittsäkerhet ska kunna hållas.

Därför gäller följande max antal deltagare för våra kyrkor.
Siffran inkluderar dopfamiljer, brudpar och besökande i alla åldrar, men gäller inte tjänstgörande personal och andra medverkande (till exempel kyrkvärdar).

Östad kyrka: 30 deltagare

Stora Lundby kyrka: 36 deltagare

Frågor? Boka annan tid?

Hittar du inte någon lämplig tid via webbokningen så kontakta oss via Anette Bokhede, mejl eller telefon. Telefontid måndag-fredag kl 9-15.

Har du fler frågor runt dop? Hör av dig till någon av prästerna nedan.

Anette Bokhede

Kanslist, Ekonom