Stöd & samtal

Ensamhet, sorger och oro kan vara tunga att bära själv. Svenska kyrkan har stor erfarenhet av att möta människor i olika livssituationer. Vad du än behöver prata om så kan vi lyssna. Samtalen kostar ingenting.

Samtal med präst eller diakon
Hos oss möter du präster och diakoner som har stor erfarenhet och utbildning av att möta människor i olika livssituationer och vid kris. Oavsett om det är stort eller litet, lyssnar vi gärna. Ibland räcker det med ett samtal, ibland behöver man prata flera gånger. Ett enskilt samtal med en präst eller diakon kallas för själavård. Prästerna har absolut tystnadsplikt, och diakonernas tystnadsplikt är samma som i sjukvården. Du behöver inte vara kristen eller medlem i Svenska kyrkan för att kontakta oss. Vi finns här för dig oavsett ålder och livssituation.

Kontakta våra präster
Kontakta våra diakoner

Kyrkans Familjerådgivning i Stockholm
Erbjuder kvalificerad hjälp i samband med samlevnadssvårigheter eller livskriser.
Tar emot par och familjer för kortare eller längre samtalskontakter. Tar också emot enskilda sökande för tidsbegränsad samtalskontakt. Förfrågningar och tidsbokningar: 08-615 11 70 (telefontid alla vardagar)

Samtala på finska i Solna
Välkommen att kontakta församlingsmusiker Helena Eliasson på tfn 08-54664656, eller den sverigefinska telefonjouren Palveleva puhelin varje dag 21-23 på tfn 020-26 25 00.

Jourhavande präst finns tillgänglig för samtal varje natt kl 21-06 via larmnumret 112.

Information gällande covid-19

Vi följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer och arrangerar våra verksamheter så ansvarsfullt som möjligt.

Vi fortsätter tänka på
  • att hålla avstånd
  • att hålla god handhygien
  • att den som har förkylningssymtom håller sig hemma och tillfrisknar