Svenska kyrkan Solna Besöksadress: Kyrkans hus, Skytteholmsvägen 14, 17144 SOLNA Postadress: Box 1006, 17121 SOLNA Telefon:+46(8)54664600 E-post till Svenska kyrkan Solna

Diakoni

Diakoni: att uppsöka, hjälpa och stödja dem som är i kroppslig och själslig nöd.

Du känner igen en diakon på de gröna kläderna och halsbandet med duvan. Diakonernas symbol, duvan, står för både den helige ande och Noas duva, som kommer med bud om ett nytt liv.

Det medmänskliga arbetet har länge bedrivits inom kyrkan, och många frivilliga engagerar sig i det. Men för att ta ett särskilt ansvar för det diakonala arbetet viger Svenska kyrkan diakoner vid sidan av präster och biskopar. I sin vigning lovar diakonerna att uppsöka, hjälpa och stödja dem som är i kroppslig och själslig nöd, att försvara människors rätt, stå på de förtrycktas sida och uppmuntra till det som är gott, så att Guds kärlek blir synlig i världen och att möta medmänniskor med varsamhet och aktning.

Solna församlings diakoner arbetar med enskilda samtal, sorgegrupper, gemenskapssamlingar och träffar, utflykter, läger, gudstjänster, andakter, studiecirklar och mycket annat.

Kontakta gärna diakonen om du
– vill ha någon att tala med
– vill vara med i någon gemenskapsgrupp i församlingen
– vill vara till hjälp för andra

Vad är diakoni?

• Profetisk diakoni
    Stötta människor i kontakt med myndigheter, påtala miss-
    förhållanden i samhället, söka efter orsaker till dessa förhållanden samt vara en röst för den som ingen röst har.
  • Förebyggande diakoni
    Diakonins främsta mål är att stötta människor som har det svårt, ge människor redskap att bryta negativa mönster.
  • Själavårdssamtal
    Ett själavårdssamtal kan handla om allt mellan himmel och jord.
    Tillsammans hjälps vi åt att skapa form och struktur utifrån ditt behov.
    Ring så ordnar vi tid.

Gåva förmedlad av Solna församling
Solna församling delar ut sommar- och julgåva, till behövande. Ansökningstiden för sommargåvan 2019 är slut. I höst kommer med information om ansökan av julgåva.